Gălăţenii şi brăilenii pot asista, miercuri, la exerciţii militare în poligoanele Vărsătura şi Smârdan

* La exerciţiile internaţionale participă trupe din România, Bulgaria, Croaţia şi Georgia *

În perioada 14-18 noiembrie, militari aparţinând Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, împreună cu militari din Bulgaria, Croaţia şi Georgia, desfăşoară în poligonul de instrucţie Vărsătura de lângă municipiul Brăila şi în poligonul de instrucţie Smârdan din judeţul Galaţi exerciţiul multinaţional „IEL – MILU ROU 16”. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, “IEL-MILU ROU 16 este un exerciţiu cu o componentă de instrucţie de comandament (CPX) şi una de instrucţie a forţelor (LIVEX), planificat de Statul Major al Forţelor Terestre după un scenariu fictiv. Exerciţiul are ca scop perfecţionarea capacităţii structurii IEL – MILU (Unitatea Multifuncţională Logistică Integrată cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică) în vederea planificării şi conducerii acţiunilor structurilor de geniu în sprijinul structurilor logistice, pe timpul operaţiilor în medii ostile.

Exerciţiul este organizat anual, prin rotaţie, în baza Memorandumului de Înţelegere între Ministerele Apărării din Republica Bulgaria, Republica Croaţia, Georgia şi România privind înfiinţarea şi sprijinul acestei structuri. Rolul structurii Multifuncţionale Logistice Integrate cu specific de Geniu pentru Infrastructură Logistică este acela de a participa la misiuni sub mandat NATO, în diferite zone de conflict”.

Exerciţiul se va deschide luni, 14 noiembrie, la ora 10.00, în Piaţa Independenţei din Brăila şi se va încheia tot acolo, la aceeaşi oră, pe 18 noiembrie. Ziua de 16 noiembrie este  „Ziua Distinşilor Vizitatori”, când vizitatorii vor putea urmări o parte din exerciţiu atât în poligonul de instrucţie Vărsătura, cât şi în poligonul de instrucţie Smârdan.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati