Gălăţenii sunt invitaţi, de sâmbătă, la tururi pietonale ghidate prin oraş

* Acţiunile sunt organizate de Asociaţia “Mila 80” şi sunt menite să sublinieze potențialul cultural al Galațiului și nevoia protejării patrimoniului comunitar *

Asociația “Mila 80” organizează în următoarele zile o serie de activități care continua eforturile de promovare a patrimoniului istoric local. Este vorba de o serie de tururi pietonale ghidate și de o întâlnire cu o absolventă a Pensionului “Notre Dame de Sion”.

Potrivit lui Ciprian Ciocan, reprezentant al Asociaţiei Mila 80 şi coordonatorul acestui proiect, sâmbătă, 25 martie, cu începere de la ora 16.00, va avea loc prima acțiune, un tur ghidat gratuit intitulat “Eroilor – o stradă încremenită în timp”. În doar 90 de minute, gălățenii vor putea afla poveștile uneia dintre cele mai bine conservate zone ale orașului istoric. Locul de pornire va fi Monumentul Eroilor din fața Palatului Administrativ (Prefectura).

Duminică, 26 martie, va avea loc un tur pietonal dedicat străinilor care locuiesc în orașul nostru (în special studenților veniți în Galați prin programul Erasmus). Acțiunea, cu numele “Unveiling The Wonders Of A Forgotten City”, va atinge principalele obiective istorice ale orașului și se va desfășura exclusiv în limba engleză. Scopul evenimentului este de a oferi o opțiune de petrecere a timpului liber pentru cei cu alte origini și, în același timp,  să de a-i conecta la valorile comunității locale. Grupul de participanți se va reuni pentru a pleca pe traseu cu începere de la ora 17.00 la intrarea principală a Grădinii Publice.

Începând de luni, 27 martie, Asociația “Mila 80” va desfășura o serie de activități dedicate elevilor Colegiului Național “Vasile Alecsandri” în cadrul programului “Școala Altfel”.  Luni, 27 martie, cu începere de la ora 12.00, elevi ai claselor IX G și XII A vor lua parte la turul ghidat “Galațiul multicultural. Moștenirea minorităților locale”. Marți, 28 martie, organizăm împreună cu Biblioteca Franceză “Eugène Ionesco” evenimentul “De vorbă cu istoria – Tereza Prodrom”. Membră a unei familii de vază a Galațiului de acum un secol și noră a unui primar interbelic, Tereza Prodrom va povesti elevilor din clasele VIII A, VIII G și XII A despre viața de la malul Dunării între războaie, despre Corso-ul gălățean, despre rigoarea Pensionului “Notre Dame de Sion”, despre Piața Regală, despre “aprigii negustori” din orașul nostru sau despre faima portului de la Mila 80. Întâlnirea va putea fi urmărită și live pe pagina de Facebook a asociației. Miercuri, 29 martie, va fi organizat turul pietonal ghidat “Palatele de lângă noi” pentru două clase de a X-a și a XI-a.

Acțiunile asociației vin să sublinieze potențialul cultural al Galațiului și nevoia protejării patrimoniului comunitar.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati