Galaţi: ANSVSA a mai confirmat două cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice. Totalul ajunge la 13

* Între timp, în judeţ au apărut trei noi suspiciuni de gripă aviară, care aşteaptă confirmarea *

Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Influenţa Aviară din cadrul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat existenţa a două noi cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice în judeţul Galaţi, numărul total ajungând astfel la 13, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Cele două cazuri noi de gripă aviară au fost depistate la două lebede de pe fondul de vânătoare nr. 7, din zona Lieşti-Iveşti, a precizat, printr-un comunicat de presă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi.

Alte trei suspiciuni de influenţă aviară la lebede, descoperite tot în zona Lieşti-Iveşti, aşteaptă confirmarea din partea Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Influenţa Aviară.

Ca măsuri preventive, în cele două zone din Iveşti şi Lieşti au fost montate afişe de avertizare în scopul limitării contactului între oameni şi păsările sălbatice, iar medicii veterinari efectuează inspecţii în gospodăriile şi în fermele din zona de supraveghere, pe o rază de zece kilometri în jurul locului în care au fost găsite păsările moarte.

Reamintim că primul caz de gripă aviară din judeţul Galaţi a fost confirmat pe 21 ianuarie la o lebădă în Zona Valea Romilor din comuna Iveşti.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati