Galați | Planșe noi cu Plaja „Dunărea” (FOTO)

Noi planuri pentru Plaja Dunărea, devenită în ultimii zece ani un fel de pol al proiectelor eșuate ale administrației publice – un lucru de-a dreptul rușinos pentru un oraș înconjurat de ape, însă în care nu există locuri amenajate pentru scăldat sau relaxare.

Primăria municipiului Galați a informat că astăzi a fost predat amplasamentul de la Plaja Dunărea pentru începerea lucrărilor de construire a unui Aqua Park.

Caietul de sarcini impune următoarele lucrări: refacerea și modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți și zonă de beach bar, reamenajarea piscinei pentru copii care va fi mai mare decât cea care a funcționat în trecut și va fi dotată cu un ansamblu de tobogane pentru toate categoriile de vârstă, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, tobogane cu aterizare lentă orizontală pentru cei cărora le este teamă de aterizarea în piscină, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente dotată cu scenă și ecran pentru proiecții și amenajarea unor terenuri pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

”Lucrările le-am început de ceva vreme, vorbim în mod deosebit despre demolări și intervențiile pentru curățarea terenului și aducerea la nivel, astfel încât, acum, la predarea amplasamentului, să înceapă efectiv lucrările pentru ridicarea și amenajarea construcțiilor”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

un comunicat de presă anunță intenția Primăriei de a transforma Plaja Dunărea într-un complex acvatic multifuncțional integrat în circuitul de agrement al orașului. Suprafața utilă este de 22.000 de metri pătrați iar capacitatea Aqua Park-ului este 3.500 de persoane.

„Cea mai mare atracție la Plaja Dunărea, în afară de piscina cu valuri, căreia îi ducem tradiția mai departe, va fi unul dintre cele mai înalte tobogane, cel care atinge aproape 20 metri. Va fi cel mai mare Aqua Park din sud-estul țării și cel mai mare de pe malul Dunării”, mai spune primarul.

Accesul în incintă va fi realizat pe bază de brățară pe care va putea fi încărcată suma pe care vizitatorul dorește să o folosească. Astfel toate plățile vor fi efectuate fără folosirea efectivă a banilor, în felul acesta evitându-se eventualele evenimente neplăcute (exemplu: furturi, evaziune etc.)

Dacă la ieșirea din Aqua Park mai sunt sume disponibile pe brățară, acestea vor fi returnate. Sunt gândite tarife diferențiate în funcție de dorințele fiecărui vizitator. Astfel vor fi prețuri pentru toate buzunarele, atât pentru cei care vor dori doar să facă plajă cât și pentru cei vor dori să aibă acces la Aqua Park.

Oferta declarată câștigătoare pentru obiectivul ”Reabilitare și modernizare Plaja Dunărea” (proiectare și execuție) aparține Asocierii Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L., cu o propunere financiară de 19.494.063,44 lei, fără T.V.A.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati