Galaţi: PSD, PNL, PMP şi PRU au depus la BEJ listele de candidaţi. Listele ALDE, respinse deoarece erau “varză cu carne”

* Termenul de depunere a listelor de candidaţi la alegerile parlamentare este joi, la ora 24:00 *

Patru filiale de partid de la Galaţi – PSD, PNL, PMP şi PRU – au depus, miercuri, listele de candidaţi la Biroul Electoral Judeţean. O a cincea filială, cea a ALDE, a făcut drumul degeaba până la sediul BEJ, conducerea Biroului cerându-le reprezentanţilor acestei formaţiuni refacerea listelor conform cerinţelor procedurale.

Senatorul Daniel Butunoi şi deputatul Viorel Ştefan deschid listele PSD

Organizația Judeţeană a Partidului Social Democrat (PSD) Galaţi a depus, miercuri, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană, listele complete pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pe prima poziţie la Senat se află senatorul Daniel Butunoi, urmat de senatorul Nicolae Marin şi preşedintele Senatului Universităţii “Dunărea de Jos”, Lucian Georgescu. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de deputatul Viorel Ştefan, urmat de fostul viceprimar Florin Popa, deputatul Lucreţia Roşca, fostul preşedinte CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, liderul TSD Galaţi, Marius Mărgărit, şi deputatul Laura Marin.

“Avem o listă formată din profesionişti, echilibrată, în care se regăsesc actuali parlamentari, persoane din administraţia locală, tineri, femei. Este o echipă unită, care va reprezenta cu cinste cetăţenii judeţului Galaţi”, a declarat preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit vicepreşedintelui PSD Galaţi, Viorel Ştefan, obiectivul este obţinerea unui scor de aproximativ 45%, a două mandate de senator şi cinci de deputat.

PNL vrea să obţină un mandat de senator şi trei de deputat

Şi Organizația Județeană a PNL Galaţi a depus, miercuri, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Potrivit liderului PNL Galați, deputatul Victor Paul Dobre, pe prima poziţie la Senat se află consilierul local George Stângă, urmat de consilierul judeţean Radu Alexandru. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de deputatul Victor Paul Dobre, urmat de consilierul local Nicuşor Ciumacenco, deputatul George Scarlat şi primarul comunei Barcea, Constantin Zamfir.

Victor Paul Dobre a declarat că obiectivul PNL Galaţi la alegerile parlamentare îl reprezintă obţinerea unui mandat de senator şi a trei mandate de deputat. Liberalul a mai spus că filiala gălăţeană speră să obţină 30% din voturi, cu cinci procente mai mult decât la alegerile locale.

PMP a depus o listă jumulită

Miercuri, reprezentanții PMP Galați au depus la Biroul Electoral de Circumscripţie al Judeţului Galaţi listele cu candidații pentru alegerile parlamentare, modificate față de cele anunțate săptămâna trecută la conferința de presă. Nu în cazul fostului primar al municipiului Galați, Marius Stan, care și-a păstrat aceeași poziție – numărul unu pe lista PMP a candidaților pentru Senat, ci în privința listelor pentru Camera Deputaților. Astfel, dacă săptămâna trecută, la conferința de presă, liderul PMP Galați, Cătălin Cristache, anunța că a rezervat locul doi la Camera Deputaţilor pentru parlamentarul Eugen Chebac, acum, la depunerea listelor, pe locul al doilea se afla Otilia Androne, despre care se aude că ar fi fost impusă de la Centru, fiind o apropiată a fostului președinte Traian Băsescu. În ceea ce privește candidatura lui Eugen Chebac, acesta nu și-a exprimat intenția de a candida din partea PMP, dar nici ca independent.

Aşadar, lista de candidaţi ai PMP Galaţi pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Cătălin Cristache, el fiind urmat de Otilia Androne, Oana Iurescu, Mihai Alin, Popescu Radu, Hârleşteanu Iulia, Mărăcineanu Mitică, Milaşcu Daniel, Ursache Andreea şi Banciog Petrică. La Senat, pe lista PMP Galaţi pe primul loc este fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, urmat de Iaru Romulus Lucian, Badiu Nicoleta şi Petcu Anton Marian. Potrivit reprezentanților PMP Galați, obiectivul filialei pentru alegerile parlamentare este obţinerea a două mandate la Camera Deputaţilor şi a unuia la Senat.

În ciuda optimismului PMP care l-ar da drept senator pe fostul primar Marius Stan, acesta are, până una alta, de lămurit propria situație din CL, întrucât, în calitate de candidat PMP la parlamentare ar trebui să aibă adeziune la PMP, însă cum acesta a fost ales consilier local UNPR, o schimbare de partid i-ar aduce pierderea mandatului pe motiv de migrație politică. Rămâne de văzut ce va face Marius Stan, mai ales că joi este ultima zi de acceptare (sau retragere) a candidaturilor la parlamentare, iar vineri s-a anunțat deja o ședință extraordinară a Consiliului Local Galaţi.

Listele PRU: Gheorghe Saghian şi… necunoscuţii

Miercuri după-amiază au fost depuse la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Galați și listele de candidați la alegerile parlamentare din partea Organizației Județene a Partidului România Unită (PRU) Galaţi. Primul loc pe lista de candidați pentru Camera Deputaților este ocupat de fostul senator PSD Gheorghe Saghian, 66 ani (președinte PRU Galați), urmat de Anca Răvoiu, farmacistă, 26 ani, şi Alin Racoviţă, inginer, 33 ani. Pe prima poziţie la Senat se află Horia Zanopol, avocat, 35 ani, iar pe locul doi – Doina Ghiţău, inginer, 32 ani.

“Cu excepţia mea, avem o echipă foarte tânără, de profesionişti, oameni care nu au mai făcut politică. Nu sunt cunoscuţi pentru că sunt tineri şi foarte tineri. Mă bucur pentru echipa pe care o am. Sunt încrezător pentru că împreună cu ei putem să avem un rezultat foarte bun. Noi ne dorim un scor de 10%, adică un mandat de deputat şi un senator la redistribuire”, a declarat Gheorghe Saghian.

BEJ nu a acceptat listele ALDE pentru că erau neconforme

Deși “tema de casă” era cunoscută încă de la începutul anului, ALDE Galați a reușit să se prezinte la Biroul Electoral de Circumscripţie al Judeţului Galaţi cu listele întocmite neconform, așa că președintele BEC nu le-a acceptat, solicitând ca acestea să fie prezentate în conformitate cu cerințele legislative în vigoare. Modul de întocmire a listelor a fost asemănat de președintele BEC, judecătorul Robert Florea, cu un fel de mâncare iubit de români – varză cu carne – dar total neinspirat pentru începutul unei campanii electorale profesioniste.

Joi, la ora 24:00, expiră termenul până la care se pot depune listele pentru alegerile parlamentare.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati