Galațiul a găzduit conferința de debut a proiectului-reformă Despre Valori

* Despre Valori este cea mai ambițioasă inițiativă de restructurare a valorilor României

Prima dezbatere din cadrul proiectului Despre Valori, organizată joi de AIESEC şi Liga Studenţilor din Galaţi, a fost condusă de doi dintre cei mai cunoscuţi traineri români ai momentului, Adrian Stanciu şi Cătălin Ionescu. Cei peste 80 de participanți au avut ocazia să afle care este rolul valorilor în construcția corectă a unei societăți.

Evenimentul, organizat sub forma unei dezbateri, i-a provocat pe tinerii prezenți să definească valorile și modul în care acestea pot fi utilizate pentru restructura modelele sociale actuale. Dacă Adrian Stanciu a ţinut în priză audienţa cu exemple concrete din care a rezultat faptul că avem un sistem de valori ancestral universal uman, care ne deosebeşte de regnul animal, Cătălin Ionescu a explicat și exemplificat practic cum se construiesc valorile din perspectiva credințelor și percepțiilor și cum pot fi rescrise atunci când realizăm că avem nevoie de o schimbare.

”Debutul proiectului Despre Valori reprezintă un pas esențial în indentificarea unei strategii sustenabile de restructurare socială. Efervescența schimbării, ce a caracterzizat în ultimul an generațiile tinere, trebuie susținută de un fundament solid, iar acesta poate fi consolidat doar adăugând valori. Scopul acestui demers este de a identifica numitorii comuni pe care diferitele generații le au, pentru a putea construi o strategie unitară de dezvoltare socială”, a declarat Cătălin Ionescu.

Pentru a putea dezvolta proiectul Despre Valori, participanții au luat parte într-un studiu amplu, al cărui obiectiv este acela de a cartografia, la nivel național, valorile românilor. Audienţa de la Galaţi, formată din elevi, studenți, profesori universitari și oameni de afaceri, a demonstrat faptul că românii sunt pregătiți pentru o revoluție a valorilor.

12622305_960276900676229_2593149064427561038_oOrganizatorii Despre Valori vor continua să susţină dezbateri, conferinţe şi ateliere, pentru a identifica valorile la care ne raportăm căile de a le promova. Rezultatele vor fi concretizate într-o platformă de crowdsourcing de tip debate, unde toți cetățenii României vor fi invitaţi să intre, să contribuie şi să îşi spună părerea asupra acestui subiect. Proiectul poate fi urmărit pe www.facebook.com/desprevalori.

5244 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati