Galaţiul, Brăila şi alte judeţe din estul ţării şi de la munte, sub COD GALBEN de ninsori şi vânt

* Avertizarea este valabilă până la ora 14:00, dar meteorologii informează că vremea se va menţine deosebit de rece, cu brumă şi îngheţ la sol, până mâine dimineaţă *

hartaGalaţiul şi alte judeţe din estul ţării şi din Carpaţii Orientali şi Meridionali au ieşit de sub cod portocaliu de vreme rea în această dimineaţă, dar rămân sub cod galben, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, ninsori şi strat de zăpadă. Atenţionarea a intrat în vigoare la ora 9:00 şi este valabilă până la ora 14:00. “În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h, precum și la munte, unde se vor depăși 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. În Moldova și în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitații de 15…20 l/mp”, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ANM a lansat şi o informare de vreme deosebit de rece, cu brumă şi îngheţ la sol, valabilă 24 de ore, până mâine, 22 aprilie, la ora 9:00. “Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie), temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării și, local, îngheţ la sol”, a anunţat ANM.

Codul galben de inundaţii este încă în vigoare

harta apeTotodată, sud-estul ţării rămâne sub avertizare cod galben de inundaţii până în această seară, la ora 20:00, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe afluenţii mici ai Siretului din judeţele Galaţi şi Vrancea, pe afluenţii mici ai Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi, pe râurile din Dobrogea şi în bazinele hidrografice Argeş, Ialomiţa, Buzău, Călmăţui, Bârlad şi Rm. Sărat.

Citeşte şi:

25 de oameni au fost salvaţi din nămeţi cu şenilata. DN 24D şi DN 26 sunt închise

Bilanțul zăpezii mieilor în Brăila: Mașini ieșite în decor sau avariate de copaci doborâți de furtună și mii de consumatori fără curent electric

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati