Galaţiul, fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii apărute pe o magistrală CET

* Există şanse ca furnizarea agentului termic să fie reluată la parametri normali după-amiază *

O avarie apărută miercuri dimineață la o conductă magistrală de termoficare a provocat sistarea furnizării de apă caldă menajeră în municipiul Galați, în timp ce agentul termic este furnizat la parametri necorespunzători. Echipe ale societății producătoare de agent termic, SC Electrocentrale SA, lucrează la remedierea avariei, existând şanse ca furnizarea agentului termic să fie reluată la parametri normali în cursul după-amiezii. Totuşi, chiar şi după remedierea defecțiunii, vor rămâne nealimentate câteva puncte termice din zona Pieței Centrale.

Potrivit unei informări transmise de societatea de distribuiție a apei calde şi a căldurii, Calorgal, în acest moment atât debitul, cât şi temperatura agentului termic furnizat de producătorul Electrocentrale către distribuitorul Calorgal se situează sub valorile necesare cu aproximativ 15%. Pentru a menţine parametrii agentului termic pentru încălzire cât mai apropiaţi de limita normalului, reprezentanţii Calorgal au decis ca furnizarea de apă caldă să fie întreruptă şi reluată abia după ce Electrocentrale va furniza agent termic cu parametri la valori superioare celor actuale.

Această situaţie afectează toţi consumatorii casnici şi non casnici din municipiul Galaţi, iar echipele Calorgal fac eforturi pentru a menţine în funcţiune sistemul de încălzire în unităţile de învăţământ din oraş.

 

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati