Galaţiul va găzdui, săptămâna viitoare, un amplu exerciţiu de antrenament al forţelor MAI

* Exerciţiul va angrena lucrători de la Poliţie, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, ISU şi Imigrări *

Galatiensis17Judeţul Galaţi va găzdui, în perioada 24-25 aprilie, exerciţiul combinat de comandament şi forţe în teren „GALATIENSIS 17”, la care vor participa structuri componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică. “Pentru a da un caracter realistic exerciţiului «GALATIENSIS 17», o parte din activităţile cuprinse în scenariu se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie. Activităţile planificate în spaţiul public se vor desfăşura, după cum urmează: PĂDUREA GÂRBOAVELE – 25 martie 2017, începând cu ora 09:00. (…) Exerciţiul se doreşte a fi o evaluare obiectivă a modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse pentru luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante”, au informat autorităţile.

La acest exerciţiu de antrenament vor participa reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale Management Operaţional a Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, precum şi structuri teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

În zilele următoare, la nivelul comunelor Vânători şi Tuluceşti se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei, referitoare la organizarea şi desfăşurarea exerciţiului, precum şi la măsurile specifice asigurate de forţele de ordine. “În situaţia în care cetăţenii din municipiul Galaţi sau comunele Vânători şi Tuluceşti se vor afla în zona desfăşurării exerciţiului, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine”, au comunicat autorităţile.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati