Greva CFR a blocat în staţii călători şi zeci de trenuri

* În Regionala Galaţi, 22 de trenuri au fost blocate în staţii între orele 7:00 şi 11:00 *

greva1Peste zece trenuri care urmau să vină, să oprească  sau să plece din gările Galaţi, Barboşi, Tecuci sau alte gări din judeţul Galaţi  au rămas blocate în staţii sau nu au mai plecat. Asta după ce, la ora 7:00 dimineaţa, a început un protest spontan al lucrătorilor de la CFR Infrastructură, nemulţumiţi de nivelul salariilor şi de contractul colectiv de muncă.

Călătorii, cărora li s-a cerut scuze prin sistemul audio al gărilor, stăteau şi aşteaptau pe lângă trenuri sau în vagoane, dar nici unul nu era supărat pe grevişti, ci le dădeau dreptate. În schimb, oamenii ar fi vrut să fie anunţaţi din timp despre protest. Unii aveau de ajuns la procese, alţii la medici, la spitale, iar orele în plus petrecute pe peroane le-au dat planurile peste cap.

În jurul orei 11:00, toate trenurile care erau blocate în gările gălăţene au primit semnal de plecare, unul câte unul. Unii dintre călători nu au mai aşteptat atât, mai ales cei care doreau să ajungă spre Bucureşti, şi au plecat cu microbuze.

La nivelul Regionalei CF Galaţi, circa 22 de trenuri au fost afectate de grevă. Călătorilor care au renunţat la călătorie li se returna contravaloarea biletului.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati