Grevă generală la Garda de Mediu: Comisarii din Galaţi au întrerupt lucrul pe termen nelimitat

* Protestatarii cer să li se mărească salariile, care sunt îngheţate la nivelul anului 2009 *

Activitatea Comisariatului Judeţean din Galaţi al Gărzii de Mediu este blocată pe termen nelimitat începând de astăzi. Comisarii au ieşit în stradă, nu mai fac nici un fel de control şi nu mai dau nici un fel de aviz până când nu li se majorează salariile.

19 angajaţi are Comisariatul Judeţean din Galaţi al Gărzii de Mediu, iar salariile le sunt îngheţate la nivelul anului 2009 si variază între 1.600 şi circa 2.200 de lei, chiar şi după 15 ani de activitate. Oamenii se plâng că au salarii şi la jumătate faţă de alţi colegi, de exemplu cei ai Gărzii Forestiere, care au mai puţine obligaţii.

Comisarii de mediu se plâng că sunt ameninţaţi zilnic şi, de multe ori, cel puţin o dată pe lună, sunt la un pas de a fi bătuţi. Dau amenzi şi de un miliard de lei vechi şi se simt frustraţi.

Cei mai afectaţi de această grevă vor fi cei care derulează în agricultură şi nu numai programe pe finanţare europeană. “Efectul cel mai mare o să fie la cei care sunt din agricultură şi nu numai, care au proiecte pe fonduri europene. Colegii mei nu se vor deplasa ca să facă acele note de constatare sau acte de control pentru a-şi ridica banii”, a spus  Daniel Mocanu, comisar şef la Comisariatul Gărzii de Mediu Galaţi.

Greviştii le prezintă scuze oamenilor, dar spun că aşa nu mai pot lucra. Activitatea instituţiei rămâne blocată până ce doleanţele greviştilor vor fi satisfăcute.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati