Groapă uriaşă în centrul Brăilei: Tramvaiele au fost oprite, iar autovehiculele – deviate pe altă rută

* Groapa a apărut ca urmare a infiltraţiilor în sol de la o conductă spartă şi de la precipitaţii *

O groapă de mari dimensiuni a apărut în centrul Brăilei după ce o conductă de apă, veche din 1930, a cedat şi apa scursă din ea s-a infiltrat în sol. În plus, terenul din zonă, unul nisipos, a fost afectat de ploile din ultimul timp, agravând problema.

Ieri noapte, în jurul orei 23:00, un echipaj al Poliției Locale a observat o tasare în zona intersecției Bulevardului Independenței cu Calea Galați, în dreptul Blocului Turn, precum și faptul că un stâlp de curent electric începuse să se încline. Imediat, echipajul a anunțat reprezentanții companiei de utilități publice Dunărea Brăila, dar și pe cei ai Electrica pentru a remedia situația. La un moment dat, însă, după ce lucrătorii de la regia de apă au început să sape, terenul a cedat sub o vidanjă, fiind nevoie de intervenția unei macarale pentru a ridica utilajul, dar și pentru a menține stâlpul electric pe poziție până la remedierea situației. Așa, lucrătorii au descoperit că, de fapt, surparea subterană era una de mari dimenisuni, care punea în pericol siguranța participanților la trafic.

Traficul în zonă a fost deviat, iar cel al tramvaielor fost blocat. Tramvaiele au fost înlocuite cu autobuze, care preiau călătorii și îi duc la destinație pe un traseu ocolitor.

Reprezentanţii autorităților locale speră ca în cursul zilei de astăzi alimentarea cu apa să fie reluată pentru abonații din perimetrul afectat, groapa astupată și traficul reluat în condiții de siguranță.

Cei care locuiesc în zonă spun că, având în vedere vechimea conductelor, apa s-a infiltrat în sol de vreme bună și că de abia acum terenul a cedat, îmbibat și de ploi.

10700 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati