Guvernul PSD-ALDE a schimbat prefecţii de Brăila şi Galaţi, numiţi de Cabinetul Cioloş

* La Brăila, George-Adrian Paladi o înlocuieşte pe Mădălina Cochino, iar la Galaţi, Dorin Otrocol (foto) îi ia locul lui Gabriel Panaitescu *

Schimbări de gardă la Prefecturile Brăila şi Galaţi. Prefecţii celor două judeţe, numiţi anul trecut de Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş, au fost înlocuiţi printr-o serie de hotărâri adoptate în şedinţa de astăzi de Guvernul PSD-ALDE condus de social-democratul Mihai Tudose.

“A fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Brăila, de către Mădălina Cochino. O altă hotărâre vizează exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Brăila de către Paladi George-Adrian”, se arată într-un comunicat de presă expediat de Guvern după şedinţa de joi.

Mădălina Cochino a ocupat funcţia de prefect al judeţului Brăila în februarie 2016, luându-i locul lui Nicu Olteanu. Până atunci, ea fusese inspector de specialitate la Direcţia Arhitectului-Şef din cadrul Primăriei Brăila. Cochino s-a declarat de la bun început “un tehnocrat numit de un Guvern tehnocrat”.

La Galaţi, schimbarea este mai degrabă o rocadă între ultimii doi prefecţi ai judeţului. “Alte două hotărâri vizează exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Galați, de către Otrocol Dorin, respectiv aplicarea mobilității pentru Panaitescu Gabriel-Aurelian din funcția publică de prefect al județului Galați în funcția publică de inspector guvernamental”, se arată în acelaşi comunicat al Executivului.

Gabriel Panaitescu, având susţinere de dreapta, a fost numit prefect în octombrie 2016. El l-a înlocuit atunci chiar pe Dorin Otrocol, susţinut de PSD, care ocupa acest fotoliu din noiembrie 2013 şi care a reuşit să îl supere pe premierul tehnocrat Dacian Cioloş prin modul în care a gestionat şi comunicat problemele generate de inundaţiile produse atunci din judeţ. Acum este rândul lui Otrocol să îi ia locul lui Gabriel Panaitescu, ce îşi încheie astfel cel de-al doilea mandat de prefect de Galaţi, după cel deţinut în perioada mai 2008 – februarie 2009, urmat de un mandat de subprefect între 2012 şi 2014.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati