Hartă completă a străzilor din Brăila va fi republicată săptămâna viitoare, după modificare

* Brăilenii au sezitat neconcordanțe între registrele Primăriei și realitatea din teren *

În cele patru zile de la lansare, harta completă a străzilor din Brăila a și suferit modificări, după ce brăilenii au sesizat, în mod pertinent în majoritatea cazurilor, că există unele neconcordanțe între registrele Primăriei și realitatea din teren, a anunţat primarul Marian Dragomir. “Săptămâna viitoare vom publica o completare a hărţii în care vom trece toate aspectele semnalate de cetățeni. Acolo unde apar modificări va fi cu linie punctată, să se vadă. Vreau să mulțumesc brăilenilor care, de bună credință, ne-au dat un sprijin pentru identificarea reală a străzilor. E primul document de acest gen de la Primăria Brăila”, a declarat primarul.

Edilul-șef a precizat că, între numeroasele sesizări primite de la cetăţeni, au existat și încercări de intoxicare a opiniei publice, care au fost dejucate. De asemenea, au fost descoperite și greșeli ale celor care au întocmit harta, care au fost remediate. Până acum a fost identificată o singură stradă care în actele Primăriei figurează ca fiind complet asfaltată, însă în realitate este doar pietruită. “După patru zile, am descoperit că unele dintre sesizări, de exemplu str. Prelungirea Lanului, nu se confirmă, chiar dacă un cont fals de Facebook a încercat să inducă lumea în eroare. Altele se confirmă, în contextul unor erori umane ale celor care au lucrat la harta respectivă. Avem un singur caz de stradă care figurează la inventarierea din 2002 ca fiind asfaltată, dar nu e. Acum căutăm în arhivă să vedem când a fost ea asfaltată prin 1990 și cât și de ce ea este doar pietruită”, a afirmat primarul Marian Dragomir.

Acesta a explicat că, în paralel, așteaptă ca până la sfârșitul zilei de vineri să afle dacă firma care a blocat licitația de reabilitare a străzilor din Brăila a depus contestație la decizia care declară că nefondată solicitarea reprezentaților firmei de anulare a licitației. “Până acum încă nu fusese depusă nicio contestație la Curtea de apel Galați, însă vom afla la sfârșitul zilei. Dacă ei nu au depus, atunci cred pe 5 sau 7 decembrie va fi convocată comisia de analiză a licitației la care participă și doi observatori ai Agenției pentru Licitații Publice, să fie totul fără dubii. Va câștiga cel care va ofertă varianta cea mai redusă financiar, așa cum e legislația în România. Cei patru participanți au apoi posibilitatea să conteste la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – n.r.), care are obligația să răspundă în 20 de zile, firmele pot contesta în 10 zile, apoi Curtea de Apel Galați trebuie să dea soluția în 45 de zile. Dacă ei vor contesta, e clar că nu vom mai face nimic anul acesta”, a precizat edilul-șef.

2527 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati