Iată cine sunt candidaţii din Galaţi care intră în Parlament în mod direct

* Pe lângă cele opt mandate câştigate direct, mai sunt cinci mandate ce vor fi date la redistribuire *

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Galaţi, Andi Mihalache, în urma primei etape de atribuire a mandatelor din Parlament, la Galaţi, PSD obţine cinci mandate la Camera Deputaţilor şi două la Senat, iar PNL un mandat la Camera Deputaţilor.

Astfel, conform listelor de candidaţi depuse de partidele politice înaintea alegerilor parlamentare de duminică, primesc mandate în cadrul acestei etape, de la PSD, la Camera Deputaţilor: Viorel Ştefan, aflat în prezent la al cincilea mandat de parlamentar; Florin Popa, fost viceprimar al municipiului Galaţi; Lucreţia Roşca, în prezent deputat; medicul Nicolae Bacalbaşa, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi; Marius Mărgărit, preşedintele TSD Galaţi. La Senat este vorba despre senatorii PSD în exerciţiu Ionel-Daniel Butunoi şi Nicolae Marin.

De la PNL obţine în mod direct mandatul de deputat liderul filialei gălăţene, Victor Paul Dobre, aflat în prezent la al treilea mandat de deputat.

Restul mandatelor de parlamentar alocate judeţului Galaţi, trei pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, vor fi atribuite în etapa a doua, la redistribuire.

În judeţul Galaţi sunt în total 13 mandate de parlamentar, dintre care nouă pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati