Încă doi gălăţeni au fost diagnosticaţi cu gripă, bilanţul total ajunge la opt

* Cei doi pacienţi au vârste de 20 şi, respectiv, 28 de ani *

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, internat la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti, şi o femeie de 20 de ani, din Galaţi, neinternată, au fost diagnosticaţi a avea gripă. Informarea a fost făcută de către Institutul Cantacuzino spre Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

gripa1„Este vorba despre tulpina AH1PDM09 în cazul a două persoane, una de sex feminin, de 20 de ani, unde recoltarea s-a făcut în cadrul reţelei Sentinelă la medicul de familie. Cea de-a doua persoană este un bărbat de 28 de ani, recoltarea probelor fiind făcută în acest caz la Spitalul «Victor Babeş» din Bucureşti, unde este internat şi în momentul de faţă. La nivelul judeţului Galaţi, în momentul de faţă totalizăm un număr de opt cazuri de infecţii gripale confirmate de către Institutul Cantacuzino, patru dintre acestea fiind cu tulpina AH3, iar patru cu tulpina AH1PDM09. Menţinem în continuare recomandările pentru populaţie de a avea o alimentaţie corespunzătoare, îmbrăcăminte corespunzătoare temperaturilor exterioare, evitarea consumului de băuturi alcoolice, consumul crescut de fructe şi legume, hidratare corespunzătoare şi evitarea spaţiilor aglomerate prost ventilate“, a precizat dr. Valentin Boldea, de la DSP Galaţi.

Cei mai mulţi dintre gălăţenii diagnosticaţi cu gripă în acest sezon rece la Galaţi fac parte din categoriile de vârstă care nu se înscriu în cele la risc în a contacta boala,  deci nu au avut cum beneficia de vaccinare gratuită.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati