Încă două decese din cauza frigului în judeţul Galaţi

* Medicii au încercat timp de 24 de ore să îi salveze pe cei doi pacienţi, dar totul a fost în zadar *

Gerul, care în unele zile a atins şi -15 grade Celsius, a mai curmat două vieţi în Galaţi. Două persoane din judeţul Galaţi au fost găsite în propriile case în şoc hipotermic şi au murit în spital. Este vorba despre o bătrână de 82 de ani din Piscu şi un bărbat de 48 de ani din Cosmeşti. Ambele persoane erau singure, cazuri sociale, şi au fost găsite în comă după şoc hipotermic în case. Bătrâna a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, iar bărbatul, tot cu ambulanţa, la Spitalul din Tecuci, amândoi în stare gravă. Cadrele medicale din Reanimarea Spitalului Judeţean au încercat timp de 24 de ore să o salveze pe femeia de 82 de ani. La fel s-a întâmplat, la Spitalul din Tecuci, şi în cazul bărbatului de 48 de ani. Eforturile medicilor au fost, însă, zadarnice.

Cu aceste două decese, numărul gălăţenilor ucişi de frig a urcat la trei. Primul deces cauzat de hipotermie în judeţ a fost confirmat săptămâna trecută şi era vorba de un bărbat de 74 de ani, mort într-o magazie.

Frigul a dus şi la creşterea numărului gălăţenilor care au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână de raportare, cu viroze şi pneumonii. Nu mai puţin de 2.763 de gălăţeni au viroze  şi alţi 359 pneumonii. A mai fost confirmat şi un nou caz de gripă cu AH3 la o tânără de 20 de ani din  Galaţi, acesta fiind al patrulea caz de gripă al sezonului în judeţul Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati