Încă un caz de gripă confirmat la Galaţi

* Este al patrulea pacient diagnosticat cu virusul gripal AH3, în această iarnă, în judeţ *
O femeie de 35 de ani, din Galaţi, a fost diagnosticată cu gripă, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP). “A fost confirmat un nou caz de gripă. Este vorba despre o femeie de 35 de ani din zona urbană a judeţului, care a fost diagnosticată cu virus gripal AH3. De la începutul sezonului rece, au fost înregistrate în judeţul Galaţi patru cazuri de gripă”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
În plus, doar săptămâna trecută, nu mai puţin de 3.054 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii. Numărul este mai mare decât cel înregistrat în săptămâna anterioară. “În ceea ce priveşte virozele respiratorii, s-au înregistrat la ultima raportare 2.706 cazuri, mai multe decât în săptămîna anterioară. În ceea ce priveşte virozele respiratorii, grupa de vârstă cea mai afectată este 5-14 ani, aici s-au înregistrat 1.060 de cazuri. 60 de persoane au necesitat internarea din pricina virozelor, cele mai multe internări, 26, au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani. În ceea ce priveşte pneumoniile, aici s-au înregistrat 349 de cazuri, iar grupa de vârstă cea mai afectată este cea de 5-14 ani, unde s-au înregistrat 88 de cazuri. 96 de persoane au suferit complicaţii la pneumonii şi au fost internate ”, a spus Liliana Iordăchescu.
Peste 17.000 de gălăţeni s-au imunizat antigripal, iar în stocul DSP Galaţi au mai rămas circa 220 de doze.
Niciuna dintre cele patru persoane din Galaţi diagnosticate cu gripă în acest sezon rece nu se imunizaseră prin vaccinare antigripală.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati