Începe Festivalul Național de Comedie de la Galați – Ediția a XXXI-a

Din selecția de anul acesta fac parte zece spectacole, iar ediția reunește 250 de artiști și 100 de tehnicieni de la zece teatre din țară și Republica Moldova.

Selecționerul Festivalului Național de Comedie – Galați, 2019 este criticul de teatru Doina PAPP, pentru al treilea an consecutiv. Spectacolele alese de domnia sa acoperă o gamă variată a genului comic.

Festivalul Național de Comedie, de la an la an, are această provocare – de a aduce spectacole de comedie extrem de diverse și extrem de moderne si cred că și anul acesta selecția reflectă acest deziderat pe care noi ni l-am propus”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, miercuri, în cadrul conferinței de presă ce precede deschiderea Festivalului.

Regizorii care au lucrat spectacolele selectate la Festivalul Național de Comedie sunt de la regizori consacrați, cum este Alexandru Dabija, la regizori dintr-o generație medie de vârstă, cum sunt Erwin Șimșensohn, Vlad Massaci. Sunt regizori tineri și foarte tineri, cum sunt Sânziana Stoican și Vlad Cristache. Sunt oameni specializați în spectacole de comedie, cum sunt Andrei Mihalache, Cristian Ioan, Sandu Grecu. E un soi de jucărie muzicală – este vorba de spectacolul „PISICI” al Sucevei. Este și un spectacol de comedie făcut de un actor care e și un regizor foarte bun, Mihai Bendeac. Acești regizori sunt de diverse vârste, cu diverse tipuri de umor. Împreună, noi credem că așază un program diversificat și pe gustul cât mai multor categorii de public”, a declarat Radu NICHIFOR, directorul artistic al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Anul acesta, Festivalul Național de Comedie de la Galați revine la formula sa consacrată, aceea de festival-concurs, iar din juriu fac parte actrița Catrinel DUMITRESCU de la Teatrul Nottara București, actorul Nicu MIHOC, director artistic al Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș, precum și prof.univ.dr. Mircea MORARIU profesor al Universității din Oradea, critic de teatru.

Ca în fiecare an, Festivalul Național de Comedie de la Galați are și o Secțiune Teoretică, ce include ateliere de teatru, lansări de carte și conferințe de specialitate ce vor fi susținute de personalități din lumea teatrului românesc, șa care intrarea este liberă. Tot în cadrul acestei ediții, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” o omagiază pe actrița Liliana LUPAN, la împlinirea a peste 50 de ani de teatru.

PROGRAMUL COMPLET ȘI TOATE DETALIILE DESPRE FESTIVALUL NAȚIONAL DE COMEDIE. 

 

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati