A început Festivalul Internaţional de Folclor “Doina Covurluiului”. 300 de artişti din 6 ţări, la Galaţi

* Zece ansambluri din Franţa, Lituania, Croaţia, Slovacia, Ucraina şi România participă anul acesta *

Festivalul Internaţional de Folclor “Doina Covurluiului” a început, joi seară, la Galaţi. Evenimentul se desfăşoară până pe 13 august, în fiecare seară, începând cu ora 19:30, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Ediţia din acest an a festivalului, a XII-a, reuneşte zece ansambluri folclorice cu peste 300 de artişti din Franţa, Lituania, Croaţia, Slovacia, Ucraina şi România.

“Folclorul este modul nostru de a spune cine suntem şi de unde venim. Aprecierea de care se bucură acest festival ne determină să continuăm, să încercăm de la un an la altul să-l dezvoltăm şi să aducem din ce în ce mai multe ansambluri folclorice pe scena de la Galaţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Primele formaţii care au urcat pe scenă au fost din Lituania şi Franţa. Prima seară de festival s-a încheiat cu un spectacol susţinut de Ansamblul “Doina Covurluiului”. A doua zi de festival aduce la Galaţi dansuri populare din Croaţia, din zona Bihorului, din Câmpia Bărăganului şi un spectacol al ansamblului Olympos.

Anul trecut au fost prezenţi peste 1.000 de spectatori în fiecare seară de festival.

5

DSC_0183

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati