Inovaţie de top: Gălăţenii reprezintă România într-o competiţie internaţională cu un baton hiperproteic

* Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a Universităţii “Dunărea de Jos” vor reprezenta România la Ecotrophelia, în noiembrie, la Londra *

Picture1PROBAŞcoala gălăţeană de inginerie alimentară îşi demonstrează din nou valoarea. O echipă de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea “Dunărea de Jos”, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, a luat Marele Premiu Ecotrophelia România 2017 cu un baton proteic 100% eco şi va reprezenta ţara noastră la faza internaţională a concursului, care va avea loc în noiembrie, la Londra.

Produsul cu care ei au obţinut calificarea se numeşte HiProBar şi are un conţinut înalt în proteine de sursă certificată ecologic – este vorba despre un mix de izolat din soia şi concentrat din zer. Nu a fost uitată nici asigurarea unui gust dulce, dar fără a se folosi zahăr rafinat.

“Am folosit miere şi merişoare pentru a da un gust bun şi dulce acestui produs. În plus, are şi un topping din ciocolată neagră, ceea ce îl face mult mai atractiv”, a precizat Cristian Dragomir, unul dintre studenţii gălăţeni care au lucrat timp de aproape doi ani la acestă inovaţie. Alături de el fac parte din echipa câştigătoare coordonatorul prof. dr. ing. Petru Alexe,  asist. dr. ing. Ina Vasilean şi ing. dr. Livia Pătrașcu, precum şi studenţii Marian Neculau şi Ramona Ifrim.

Batonul a atras deja o firmă de profil, care colaborează acum cu Facultatea, şi se aşteaptă ca produsul să fie lansat pe piaţă în curând, poate chiar la finalul acestui an. Preţul la raft ar fi în jur de 5 lei. Este vorba despre un produs “curat”, uşor de consumat şi care este destinat în special acelora care fac efort fizic, dar nu numai. Este o excelentă gustare între mese, dar nu înlocuieşte o masă.

IMG-20170704-WA0014

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati