UPDATE: Galaţiul, sub COD ROŞU de inundaţii! Sute de persoane sunt deja evacuate

* Peste 500 de persoane din mai multe localităţi au fost evacuate după ce casele le-au fost inundate *

inundatiiSituaţie extrem de gravă în judeţul Galaţi din cauza ploilor torenţiale. Judeţul nostru a rămas sub cod portocaliu de ploi, dar, în acelaşi timp, a intrat sub cod roşu de inundaţii. Sute de persoane au fost deja evacuate din calea apelor, care au afectat 17 localităţi rurale, relevă cel mai recent bilanţ ISU. „La acest moment avem 17 localităţi afectate de inundaţii, iar în patru dintre ele 530 de persoane au fost evacuate”, a spus Cătălin Sion, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

Situaţia cea mai gravă este la Pechea, unde, potrivit declaraţiei primarului Mihăiţă Măncilă, au fost evacuate peste 200 de persoane din cele peste 100 de case inundate în care apa atinge şi 1, 5 metri. În Cuza Vodă sunt inundate 100 de case, la Costache Negri sunt 10 gospodării inundate, iar la Negrea şi Schela au fost evacuate 20 de persoane. La Slobozia Conachi a fost spart controlat un dig si au fost evacuate familiile din 28 de gospodării. Aici sunt afectate peste 150 de case.

DN 25 a fost închis în zona localităţii Vameş. Potrivit Prefecturii, ISU Galaţi va primi în ajutor motopompe de mare capacitate de la Ciolpani şi forţe de la Inspectoratele din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.


UPDATE – Aproximativ 200 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, miercuri, în comuna Pechea din judeţul Galaţi. Acolo, peste 100 de case au fost inundate în urma ploilor torenţiale căzute începând de marţi seară, a anunţat primarul localităţii, Mihăiţă Măncilă.


* Forţele de intervenţie au început evacuarea populaţiei din zonele riverane cursurilor de apă *

Ploile torenţiale căzute începând de marţi seară au provocat dezastre în judeţul Galaţi. Gospodării întregi din comuna Pechea au fost inundate, iar forţele de intervenţie au început evacuarea populaţiei din zonele limitrofe pâraielor, care au ieşit din matcă.

Apele au creat probleme şi pe rutele de transport – rutiere şi feroviare. Drumul Judeţean 251 este blocat şi se circulă greu şi pe alte artere din judeţ. În Gara Galaţi, liniile au fost complet inundate în noaptea de marţi spre miercuri, iar trenurile de călători au plecat ori au sosit cu întârzieri chiar şi de două ore şi cu restricţii de viteză. Probleme au şi trenurile de marfă. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei de pe liniile de cale ferată.

Se pare că sunt şi şcoli din judeţ unde cursurile au fost sistate miercuri din cauză că apa face imposibil accesul copiilor la unităţile de învăţământ.

codGalaţiul şi judeţele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui şi Vrancea rămân sub COD PORTOCALIU de ploi până miercuri seară, la ora 18:00, potrivit avertizării meteorologice actualizate în această dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În aceste regiuni se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp şi, pe arii restrânse, 50 l/mp. De asemenea, vor fi intensificări ale vântului, îndeosebi în sud şi în est, unde rafalele vor depăşi 50-55 km/h şi, trecător, 65 km/h.

Vântul va continua să bată cu putere şi la noapte, reiese dintr-o informare separată a ANM. Astfel, de miercuri seară, de la ora 21:00, şi până joi dimineaţă, la ora 10:00, vântul va avea intensificări în sudul şi în estul ţării, cu viteze de peste 50-60 km/h.

Articol în curs de actualizare.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati