Investitorul de la Plaja Dunărea mai are la dispoziţie doar două săptămâni pentru a-şi plăti datoriile

* Două săptămâni – acesta este termenul limită anunţat de primarul Ionuţ Pucheanu pentru ca investitorul de la Plaja Dunărea, Karan Business & Finance SRL, să-şi plătească datoriile către municipalitate *

Prezent în platoul emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a vorbit despre datoriile acumulate de către investitorul Karan Business & Finance SRL, cel care se angajase să investească în Plaja Dunărea suma de 6,25 de milioane de euro. În baza contractului, Karan trebuie să plătească trimestrial către Primărie o redevenţă de 75.000 de lei (25.000 de lei/lună), la care se adaugă o garanţie de bună execuţie în valoare de 300.000 de lei.

“Până azi, firma nu şi-a plătit redevenţa. Plata se face trimestrial, iar până acum firma aceasta nu a plătit nimic către Primărie. (…) Cu tot cu întârzieri, suma de plată se ridică la 82.000 de lei, plus 300.000 de lei, garanţia de bună execuţie”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Contactat telefonic, Neculai Gălăţanu, directorul societăţii Karan, a declarat că societatea pe care o conduce este “aproape la zi cu plata redevenţelor”, admiţând că înregistrează restanţe la garanţia de bună execuţie. “Să-şi verifice actele contabile, poate a plătit în alt cont”, a replicat Pucheanu. Primarul a admis că există o plată în valoare de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând garanţia de participare la licitaţie, pentru care firma Karan a depus o cerere de reconversie în contul redevenţei. “Chiar şi aşa, a rămas o sumă de 30.000 de lei din redevenţe, la care se adaugă 300.000 de lei garanţia de bună execuţie. (…) Termenele de plată sunt depăşite. Există notificări în vederea rezilierii. (…) Cred că investitorul mai are la dispoziţie maxim două săptămâni”, a declarat Ionuţ Pucheanu la “Deschide Lumea”.

Cu toate acestea, Neculai Gălăţanu, directorul societăţii Karan Business & Finance, a declarat pentru Realitatea TV Galaţi-Brăila că mai are nevoie doar de un aviz de la Ministerul Apărării şi fondul de investiţii cu care a semnat contractul de finanţare va debloca sumele necesare transformării Plajei Dunărea într-un aqua park ultramodern.

993 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati