Ionuţ Pucheanu a depus jurământul şi este, în mod oficial, primarul municipiului Galaţi

* Noul Consiliu Local, constituit luni, i-a desemnat drept viceprimari pe Sorin Enache (PSD) și Roman Apostol Picu (UNPR) *

Câștigătorul alegerilor de primar al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a depus, luni, jurământul în fața noului Consiliul Local Galați, proaspăt constituit. Un judecător de la Judecătoria Galaţi a citit documentul de validare a mandatului lui Ionuţ Pucheanu, după care acesta a primit eşarfa tricoloră şi Cheia oraşului, însă nu din mâna fostului primar, Marius Stan, care a părăsit sala de ședință după ce i-a fost invalidat mandatul de consilier local, ci din partea unui consilier local social-democrat, Sorin Enache. Noul primar, Ionuț Pucheanu, a depus jurământul cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie.

După ce noul primar a depus jurământului, Consiliului Local i-a ales pe cei doi viceprimari. Cum au fost doar două propuneri – Sorin Enache (PSD) și Roman Apostol Picu (UNPR), nu au existat prea multe emoții. Sorin Enache a fost votat cu 18 voturi “pentru”, 6 nule și 3 neîntrebuințate, iar Roman Apostol Picu a avut 15 voturi “pentru”, 9 nule și 3 neîntrebuințate.

Pucheanu va continua tunelul lui Stan doar dacă proiectul se va dovedi fezabil

“Voi fi în primul rând un primar al tuturor gălăţenilor. Voi încerca să nu fac aceleaşi greşeli pe care le-a făcut predecesorul meu (Marius Stan, UNPR – n.r.) în administraţia trecută. Îl voi invita la inaugurarea tuturor proiectelor începute sub mandatul lui. Cetăţenii oraşului au multe aşteptări de la noi, de aceea trebuie să ne apucăm de treabă cât mai repede”, a declarat Ionuţ Pucheanu după învestirea în funcţia de primar.

Ionuţ Pucheanu are 34 de ani, este căsătorit, iar în mandatul anterior a fost directorul Serviciului Local de Salubritate Ecosal. A absolvit Facultatea de Drept la Bucureşti, având şi un masterat în acest domeniu şi a absolvit şi Institutul Diplomatic Român.

În ceea ce priveşte priorităţile sale, Pucheanu a afirmat că una din cele mai importante probleme este asigurarea agentului termic pentru gălățeni, în condițiile în care livrarea apei calde menajere s-ar putea opri de la 1 iulie. “Galațiul a așteptat prea multă vreme o echipă care să-l pună pe o direcție bună. Echipa s-a format și eu sunt încrezător în această echipă, iar prima problemă pe care trebuie să o lămurim este cea legată de apa caldă. De pe data 1 iulie, dacă nu ajungem la un nou acord cu CET, există posibilitatea suspendării distribuirii apei calde, de aceea trebuie să reluăm discuțiile cu CET și, în funcție de ce găsim în Primărie, este posibil ca în această săptămână să avem o ședință de îndată pentru alocarea de noi fonduri pentru acest serviciu, deoarece fondurile alocate s-au terminat, asta au transmis cei de la Calorgal”, a spus noul primar.

Întrebat despre proiectele pe care le preia de la fostul edil, Marius Stan, Ionuţ Pucheanu a afirmat că le va continua doar pe cele fezabile. “Ca primar, voi încerca să duc la bun sfârșit proiectele viabile ale fostei administrații locale, nu putem să ștergem cu buretele, proiectele bune pentru toți cetățenii vor fi continuate. Tunelul ar putea pune Galațiul pe harta României, dar trebuie văzut dacă acești consultanți pot spune dacă se poate face sau nu se poate face. Spun asta pentru că, după 5-6 luni de la semnarea constractului, nu am văzut nimic de la acești consultanți… Până când aceștia se vor exprima, să spun că dorim sau nu să continuăm proiectul tunelului pe sub Dunăre e prea mult spus. Dacă proiectul se va dovedi fezabil, îl vom duce la bun sfârșit”, a spus primarul.

Cât privește planurile viceprimarilor, ambii au cam aceleași obiective: repararea trotuarelor, reabilitarea Plajei Dunărea, îngrijirea spațiilor verzi și a parcurilor, dar primarul este cel care le va împărți responsabilitățile. “Bucuria de a fi ales viceprimar e mare, dar se topește repede. Deja sunt îngrijorat aflând că, iată, Calorgal nu mai are fonduri pentru a plăti apa caldă, o problemă ce trebuie reglementată de urgență. Nu știu ce atribuții voi avea, dar mi-ar plăcea să mă ocup de gospodărirea orașului, este o activitate lăsată deoparte, conducerea s-a axat pe proiectele mari, iar în oraș iarba este peste bănci, pe trotuare îți rupi picioarele, Plaja Dunărea e închisă și mai bine de jumăte din oamenii cu care am vorbit în campanie ne cereau redeschiderea Plajei Dunărea. Desigur, cea mai mare ghiulea care atârnă de picior este problema încălzirii, trebuie să ne asumăm și cei patru ani, căci în afară de două strategii nu avem nimic concret, nici măcar un inventar real al consumatorilor racordați”, a spus viceprimarul Sorin Enache.

“Eu cred că pot gestiona această funcție și sper să trecem peste micile neplăceri politice de început, să ne apucăm de treabă. Vreau să intru în cartiere, acolo unde-și plimbă gălățenii copiii și sunt deranjați de trotuarele sfărâmate, e nevoie de o mână de gospodar. Prin mine, CL beneficiază de o mână de gospodar. De la banalul bec de pe stradă pe care trebuie să-l schimbi până la probleme de căldură, reabilitatea locurilor de agrement și cele legate de învățământ, sănătate”, a spus și viceprimarul Roman Apostol Picu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati