Jandarmeria Galaţi a împlinit 124 de ani

* Compania de Gendarmerie Rurală Covurlui a fost înfiinţată la data de 1 aprilie 1895 *

Luni, 1 aprilie, Jandarmeria Galaţi a sărbătorit 124 de ani de la înfiinţarea Companiei de Jandarmerie Rurală Covurlui, precursoarea actualei forme de organizare a Jandarmeriei gălăţene. Pentru a celebra cum se cuvine acest moment aniversar, jandarmii au participat încă de dimineaţă la un Te-Deum ţinut în Catedrala Arhiepiscopală de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a ţinut să felicite jandarmii pentru dubla lor aniversare, Ziua Jandarmeriei Galaţi şi Ziua Jandarmeriei Române, 3 aprilie.

Activitatea s-a încheiat cu premierea câştigătorilor la competiţiile sportive organizate de către unitate cât şi decernarea de plachete şi diplome pentru jandarmii care s-au distins în executarea serviciului.

Compania de Gendarmerie Rurală Covurlui a fost înfiinţată la data de 1 aprilie 1895, în baza Legii de înfiinţare a Gendarmeriei Rurale din 1 septembrie 1893, iar primul comandant a fost numit căpitanul Dimitrie Solacolu din Regimentul 6 Călăraşi, conform Decretului Regal nr. 1549, iar ajutor, locotenentul Constantin Sahmen, numit prin Decretul Regal nr. 3120/1895.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati