“Jocuri de război” la Smârdan: Soldaţii americani au apreciat terenul bun de antrenament din poligon

* Femeile în uniformă participante la exerciţiul militar internaţional au primit mărţişoare *

500 de militari din opt ţări au participat în poligonul Mălina din localitatea gălăţeană Smârdan la exerciţiul tactic Platinum Eagle 17.1. Bulgaria, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Serbia, România, Macedonia, Muntenegru şi Slovenia sunt statele de unde militari şi forţe de luptă au venit pentru a se antrena în poligonul gălăţean. Pe lângă “jocurile de război”, a fost şi un moment care să amintească de 1 martie – înainte de începerea exercitiilor tactice, întârziate un pic din pricina ceţii, doamnele şi domnişoarele în uniformă care au participat la exerciţiu au primit mărţişoare. Unele sunt fie la prima experienţă în România, altele, românce, de abia ieşite din şcoală, sunt la prima experienţă ca soldat în poligon.

Obiectivul principal al “Platinum Eagle 17.1” este antrenarea în comun a subunităţilor participante pentru creşterea interoperabilităţii, prin exersarea procedurilor de comandă şi control şi executarea de trageri cu armamentul din dotare.

Militarii din ţări străine, inclusiv americanii, au apreciat terenul “dur” bun de antrenament oferit de poligonul gălăţean, dar şi dotarea armatei  române. Armata României a participat la acest exerciţiu cu 100 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, 15 JTAC (controlori aerieni pe poziţii înaintate) şi 30 militari din Forţele Navale Române aparţinând Batalionului 307 Infanterie Marină.

BSRF-17 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati