Joi începe la Galaţi o colectă de haine groase pentru oamenii străzii

* Punctul de colectare va fi în parcul din faţa fostei discoteci VIP din Ţiglina *

Mâine începe la Galaţi o colectă de îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă destinată persoanelor fără adăpost din oraş. Colecta, care durează până duminică, este organizată de Comunitatea “Curăţăm Galaţiul”.

“În sezonul rece, dramele de lângă noi, ale oamenilor străzii, se accentuează. Examenul iernii cu frigul, umezeala şi imperativul hainelor groase e greu de trecut de cei mai vulnerabili dintre noi. Experienţa ne arată că, pentru unii, uneori, acest test al frigului e chiar de netrecut. Comunitatea ‘Curăţam Galaţiul’ iniţiază o campanie prin care îndeamnă gălăţenii să-şi doneze hainele pe care nu le mai poartă pentru a-i ajuta pe oamenii străzii să facă faţă sezonului rece. Timp de patru zile, de joi, 23 noiembrie, de la ora 9:00, până duminică, 26 noiembrie, la ora 12:00, în părculeţul din faţa Disco VIP din Ţiglina 1, gălăţenii sunt invitaţi să facă o faptă bună dăruind hainele de care nu mai au nevoie”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

La punctul de colectare gălăţenii pot aduce pungi sau saci cu pulovere, geci, pantaloni, mănuşi, căciuli, fulare, şosete, încălţăminte groasă şi alte lucruri care pot asigura protecţie la frig.

“Pentru a veni în ajutorul persoanelor cu probleme de sănătate sau care din motive întemeiate nu se pot deplasa la punctul de colectare a donaţiilor, vă punem la dispoziţie adresa de email curatamgalatiul@gmail.com unde puteţi solicita ridicarea donaţiilor de la scara blocului în care locuiţi. Pentru o bună colaborare, emailul trebuie să conţină numele, adresa completă şi numărul de telefon”, mai precizează organizatorii colectei.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati