Joi are loc Marşul Jandarmeriei Gălăţene

* Fondurile colectate la eveniment le vor fi donate unui jandarm şi unui militar care se confruntă cu probleme grave de sănătate *

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi organizează, joi, 18 mai, Marşul Jandarmeriei Gălăţene, o acţiune cu caracter umanitar ajunsă la a treia ediţie. Participanţii la marş vor achita o taxă de minimum 10 lei şi vor parcurge un traseu de 17 kilometri, cu plecare la ora 09:15 din Cazarma Jandarmeriei şi sosire în Pădurea Gârboavele (Tabăra Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi), unde îi va aştepta o masă în stil cazon.

“Deplasarea nu se face pe Drumul Naţional, traseul ales pentru marș fiind de-a lungul Lacului Brateș, spre staţia apă Tulucești – urcare spre drumul naţional și prin câmp, până în Pădurea Gârboavele”, a anunţat IJJ Galaţi.

Anul acesta, fondurile strânse la marş vor ajuta un jandarm şi un militar care se confruntă cu probleme grave. “Vorbim de colegul nostru, plutonierul adjutant Covrig Viorel din Jandarmeria Galaţi, a cărui soţie a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală. Jandarmul care a salvat sute de persoane la inundaţiile din 2005, 2007, 2010, 2013, 2016 şi la zăpezile din 2010, 2012, 2014 şi 2016 are nevoie de sprijinul nostru să-i redăm încrederea în şansa soţiei. Acest marş este dedicat şi maistrului militar Păltinuş Nelu din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” Galaţi care în 2016 a fost diagnosticat cu neoplasm bronhopulmonar drept. Decorat în Afghanistan în urma participării la misiunile din 2005, 2008 şi 2011 – 2012, militarul care a protejat vieţi în teatrele de operaţii are acum nevoie de noi să-l protejăm şi să-i redăm un strop de speranţă”, a precizat IJJ Galaţi.

Participanţii la marş vor alerga alături de plutonierul major Cristian Onofrei, Jandarmul de onoare al anului 2016.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati