Judeţul Galaţi intră, astăzi, la ora 15:00, sub COD PORTOCALIU de ninsoare, ploaie şi vânt

* Ecosal a pregătit tractoare cu perie şi lamă, dar şi sărăriţe, ce aşteaptă ordinul de intervenţie *

HARTAGalaţiul şi alte judeţe din Moldova şi din zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali intră sub cod portocaliu de vreme rea. Sunt prognozate precipitații însemnate cantitativ, ninsori și depunere de strat de zăpadă, dar şi intensificări ale vântului. Avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 15:00, şi este valabilă până mâine dimineaţă, la ora 9:00.

“În cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50…60 l/mp. La începutul intervalului, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor  predomina ninsorile și  se va depune strat de zăpadă. În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50…65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Primăria Galați a dispus deja luarea măsurilor de siguranță pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. “Serviciul Public Ecosal are pregătite  pentru intervenție cele 12 tractoare care sunt echipate cu perie și lamă, două sărărițe care vor acționa imediat dacă situația o impune. Alte 5 sărărițe vor fi echipate și încărcate și vor fi în așteptare până când se va da ordinul de intervenție. În depozitele Serviciului Public Ecosal au mai rămas peste 1.500 de tone de sare”, a informat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galați.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati