Judeţul Galaţi are nevoie de peste 46.000 de doze de vaccin antigripal

* Până acum, la Galaţi nu a sosit nicio doză de ser imunizator, din cauza întârzierilor în achiziţie *

Deşi ideal campania de vaccinare antigripală  ar fi trebuit să înceapă în octombrie, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi nu a primit deocamdată nicio doză de vaccin antigripal destinat imunizării gratuite a celor care fac parte din categoriile la risc. Situaţia stă la fel şi în restul ţării deoarece la nivel central nu s-a finalizat procesul privind achiziţia în sistem centralizat a vaccinului.

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi s-a finalizat catagrafierea persoanelor care fac parte din categoriile la risc, dar care şi vor să se imunizeze. “Din acest an, catagrafierea s-a făcut la medicii de familie pe baza semnăturii persoanelor care vor benefica de vaccin precum că doresc imunizarea. Asta deoarece în anii anteriori au existat persoane eligibile la imunizare, dar care nu au dorit să se vaccineze. Conform datelor DSP Galaţi, la nivelul judeţului sunt necesare 46.703 doze vaccin antigripal”, a spus Ani Nistor, DSP Galaţi.

Persoanele cu boli cronice, cele trecute de 65 de ani, gravidele, personalul sanitar, cel din instituţiile de ocrotire socială, dar şi cadrele MAI şi MApN fac parte din categoriile la risc care au dreptul la imunizare antigripală gratuită.

1841 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati