La Brăila, crucea aruncată în Dunăre a fost prinsă de câştigătorul de anul trecut

* Andrei Nechit duce astfel mai departe o tradiţie de familie, vărul său recuperând crucea din Dunăre opt ani la rând *

Image1Sute de brăileni au înfruntat, miercuri, frigul şi ploaia pentru a lua parte la Sărbătoarea Botezului Domnului. Şi la Brăila, slujba de sfinţire a apelor a avut loc pe Faleza Dunării şi a fost oficiată de ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți.
După slujbă, conform tradiției, arhiepiscopul a urcat pe o navă a Marinei Militare, de unde a sfințit apele fluviului și a aruncat în Dunăre crucea de lemn. Șase brăileni și-au luat inima în dinți și au sărit în apele reci ale Dunării după cruce, câștigătorul fiind Andrei Nechit, în vârstă de 32 de ani, cel care a prins crucea și anul trecut. Andrei duce astfel mai departe o tradiție de familie, vărul său recuperând crucea din Dunăre opt ani la rând. Deși este născut în Brăila, Andrei locuieste în Brașov, unde are o afacere, tot în domeniul apei. Înainte de cursă, acesta a recunoscut că s-a decis să înfrunte din nou apele Dunării atât pentru a duce renumele familiei mai departe, cât și pentru că, anul trecut, după ce a prins crucea, chiar a simțit că i-a fost de ajutor și că a avut împliniri pe toate planurile. Andrei a fost, de altfel, și singurul participant care a primit avizul medicului de a participa, în urma examenului EKG efectuat înaintea cursei. Ceilalți, după ce au fost respinși de medic, au decis să participe totuși pe propria răspundere.
Toți competitorii au primit din partea Episcopiei 500 de lei, iar din partea Primăriei Brăila încă 500 de lei, dar și diverse produse alimentare.
În ceea ce îi privește pe brăilenii care au îndurat frigul și ploaia pentru a pleca acasă cu agheasmă, ei au spus că merită să stea câteva ore în condiții nu tocmai confortabile, pentru că apa sfințită chiar îi ajută. La eveniment au participat și mai multe familii de italieni, catolici, care au luat agheasma și au stat de vorbă cu Arhiepiscopul Casian, care le-a oferit binecuvântare.

2375 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati