La Brăila, doar bacurile mari trec Dunărea spre Tulcea, iar spre Insula Mare bacul trece doar pentru urgenţe şi tras de un remorcher din Şantierul Naval

* Unele dintre brațele adiacente ale fluviului sunt deja complet blocate de gheață *

Din pricina gerului, gheața a pus stăpânire pe Dunăre. Pe raza județului Brăila, Dunărea este ocupată de sloiuri în proporție de 50%-80%, în funcție de lățimea fluviului. Braţele adiacente ale fluviului au îngheţat deja complet.

Spre Tulcea, la Trecerea Bac Smârdan, circulă doar două bacuri de mare capacitate. Chiar dacă au tonaj mare și pot dispersa gheața formată, este nevoie de toată îndemânarea timonierilor pentru a aduce bacurile în siguranță la ponton. Marinarii cu experiență spun că, dacă se potolește vântul și continuă să fie ger, există șanse foarte mari ca, în această noapte, Dunărea să înghețe complet.

Spre şi dinspre Insula Mare a Brăilei, trecerea cu bacul se face doar pentru situații de urgență și pentru alimente.

Astăzi, un bărbat de 76 de ani din satul Măgureni, aflat în Insula Mare a Brăilei, a sunat la 112 acuzând probleme respiratorii. Cu el a luat legătura telefonic doctorul din comuna de care ține satul respectiv și, în același timp, din Brăila a fost trimisă a ambulanță. Pentru că bacul nu reușea să traverseze Dunărea din cauza sloiurilor, conducerea CJ Brăila a luat decizia să solicite de la Şantierul Naval un remorcher care a tras efectivul bacul printre sloiuri. O dată cu ambulanța, CJ Brăila a trimis și două utilaje de deszăpezire, care să escorteze salvarea până la Măgureni și înapoi. A mai fost urcată și o mașină cu pâine.  La întoarcere, bacul va fi, de asemenea, tras de remorcher, pentru a reuși să ajungă în siguranță la mal.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati