La Realitatea TV Galați-Brăila, emisiune-eveniment despre tratarea Hepatitei C!

* Realitatea TV Galați-Brăila va difuza miercuri, 10 octombrie, de la ora 20:00, emisiunea “Galați știe de Hepatita C”, pe segmentul orar al binecunoscutei “Deschide Lumea” *

“Hepatita C, o boală foarte gravă, care nu dă semne, este acum vindecabilă. Testează-te!” este tema principală a campaniei “Moldova știe de Hepatita C”, una de informare a populației asupra cauzelor, efectelor și tratării acestei afecțiuni care a făcut, până în prezent, mii de victime în România.

O nouă etapă a campaniei de informare a populației are loc la Galați miercuri, 10 octombrie, la ora 20:00, atunci când postul TV Realitatea Galați-Brăila va difuza emisiunea “Galați știe de Hepatita C”, pe segmentul orar al binecunoscutei “Deschide Lumea”.

Invitații moderatorului Mihai Munteanu vor fi dr. Daniela Ungurianu, medic de familie, președintele Societății Medicilor de Familie Galați, și dr. Dan Botezatu, medic primar, Șef Secție Gastroenterologie la Spitalul Județean Galați, dar si gălățeni obișnuiți, intervievați pe stradă.

Emisiunea va încerca să explice pașii care trebuie parcurși de către pacienți pentru a fi tratați de Hepatita C, de la testarea gratuită cu trimitere de la medicul de familie, până la investigații complexe și tratamentul propriu-zis. Acesta din urmă este unul revoluționar, facil de administrat, cu un procent de succes de peste 99%.

Telespectatorii le pot adresa invitaților din platou întrebări în direct, prin mesaje trimise paginii Facebook “Deschide Lumea”, care va prelua integral emisiunea.

O dezbatere live cu aceeași temă va avea loc pe data de 15 octombrie 2018 și va fi difuzată de la ora 15:00 pe pagina oficială Facebook “Știi de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitații, care vor fi, de asemenea, specialiști în domeniu din județul Galați, vor răspunde punctual fiecărei întrebări adresate de către urmăritori.

România deține primul loc în Europa în privința incidenței de infectare cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3%, iar la nivel național regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3%.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati