La Tudor Vladimirescu sunt uciși toți porcii

* Acesta este al zecelea focar de pestă porcină africană din județul Galați *

Pesta porcină africană se extinde și în județul Galați, unde a fost confirmat cel de-al zecelea focar, localizat în Tudor Vladimirescu. La sfârșitul săptămânii trecute, acolo a fost depistată pesta porcină într-o mică fermă aflată departe de sat, iar acum virusul a ajuns în gospodăriile oamenilor. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis eutanasierea în masă a tuturor celor peste 200 de porci din comună, iar echipele Direcției Sanitare-Veterinare merg din curte în curte pentru a găsi și eutanasia porcii. Unii localnici încearcă să ascundă animalele, dar fără success.

La nivelul județului Galați sunt zece focare de pestă acum și 185 de porci au fost uciși. A fost găsit și un mistreț mort, aproape de Galați, lângă o baltă, iar analizele au dovedit că animalul avea pestă. Vânătorii gălățeni din cadrul AJVPS au ucis 27 de mistreți din cota majorată pentru pesta porcină, dar nici unul nu avea pestă.

Între timp, a fost aprobată plata despăgubirilor către gălățenii cărora le-au fost uciși porcii la Suceveni, acolo unde a apărut primul focar de pestă porcină din județ. Oamenii vor primi banii pe card în câteva zile.

 

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati