LANSARE DE CARTE: Scriitoarea Katia Nanu ne spune “Cine a golit Prutul de peşte”

* Volumul, un exerciţiu de proză scurtă al autoarei, este o colecţie de 44 de povestiri *

katia nanu cine a golit prutul de pesteScriitoarea şi jurnalista Katia Nanu şi-a lansat, sâmbătă, cea mai nouă carte, “Cine a golit Prutul de Peşte”, o colecţie de povestiri. “Nu se poate povesti cartea mea. Sunt 44 de povestiri pe care, dacă veţi avea bunăvoinţa să le citiţi şi să le acceptaţi dincolo de gestul frust de a le scrie aşa cum le-am văzut sau cum mi-am imaginat că le văd, vă veţi amuza, vă veţi întrista, vă veţi recunoaşte în lumea în care trăim”, a declarat autoarea.

“Cartea este despre lucrurile mărunte, adeseori considerate neimportante, pe lângă care trecem, dar care fac parte din viaţa noastră, cu frumuseţea şi urâţenia lor. Despre lucrurile pe care avem impresia că nu le putem face breakingnews, dar pot fi făcute breakingnews, aşa cum poate să devină o ştire faptul că cineva a golit Prutul de peşte. Nu l-a golit nimeni, sunt doi pescari care îşi dau cu presupusul, atât şi nimic mai mult. Mie mi se pare că trăim într-o lume a monotoniei, a lucrurilor mărunte care ne sufocă, a falselor ştiri cărora le dăm importanţă”, a afirmat scriitoarea despre cea mai nouă carte a sa.

Katia Nanu, redactor-şef al cotidianului “Viaţa liberă” până în 2011, a recunoscut că a scris această carte “în dorul presei”. “Aceasta e, de fapt, întreaga carte: e o experienţă, o încercare făcută – trebuie să recunosc cinstit – în dorul presei. În momentul în care am părăsit acest domeniu, mi-am propus să nu mă mai intereseze. Se pare că nu tot ceea ce ne propunem ne iese. Mi-a fost dor de presă, dovadă că m-am apucat să scriu proză scurtă, foarte scurtă, încercând un exerciţiu de virtuozitate foarte dificil. Nu mi-a fost uşor. E greu să surprinzi nimicul în foarte puţine cuvinte”, a spus Katia Nanu.

Lansarea volumului “Cine a golit Prutul de peşte” a avut loc în cadrul Târgului Internaţional al Cărţii “Axis Libri”, organizat de Biblioteca Judeţeană “V. A. Urechia”. Evenimentul, ajuns la a IX-a ediţie, se desfăşoară pe Aleea Domnească (aleea pietonală de la P-uri) şi se încheie duminică, 18 iunie.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati