Lansare de carte şi vernisaj, miercuri, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi

* Criticul de artă Corneliu Stoica lansează volumul “Destine artistice”, care prezintă viaţa şi opera a 22 de artiști plastici gălăţeni *

Eveniment deosebit, miercuri, de la ora 18:00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați. Instituţia găzduieşte un dublu eveniment extrem de însemnat pentru arta plastică gălăţeană. Criticul de artă Corneliu Stoica îşi lansează cartea “Destine artistice” (Editura „Axis Libri”, Galați, 2017) odată cu vernisajul expoziției cu același nume.

“Cartea criticului de artă Corneliu Stoica reprezintă un studiu de sinteză, extrem de bine documentat, o readucere în atenția publicului iubitor de artă a plasticii românești gălățene reprezentată de 22 de artiști care astăzi nu mai sunt printre noi, dar care, prin activitatea lor artistică, au avut o mare contribuție la crearea și consolidarea Filialei Galați a U.A.P.R., aducând, în același timp, un imens aport întregii arte românești contemporane. Demn de apreciat este modul în care această carte acoperă o muncă impresionantă, reflectată atât în bogăția informației pe care ne-o aduce referitor la viața artiștilor gălățeni, cât și în aprecierile critice ale stilului fiecăruia, printr-o pertinentă și amănunțită analiză a demersului lor artistic”, a scris criticul de artă Roxana Bărbulescu.

Lansarea cărții va fi însoțită de vernisajul expoziției cu același nume, cuprinzând lucrări semnate de artiștii prezentați în carte, lucrări ce fac parte din patrimoniul muzeului. Este vorba de lucrările de pictură ale lui Nicolae Mantu, Dorotheei (Lola) Schmierer-Roth, Sorin Manolescu, Gheorghe Naum, Gheorghe Levcovici, Mihai Dăscălescu, Nicolae Spirescu, ale Emiliei Iacob, Doinei Elena Ștefănescu, Ioan Simion Mărculescu, Gheorghe Suciu, acuarelele lui Mihail Gavrilov, Elenei Hanagic, Emiliei Dumitrescu, sculpturile lui Vasile Vedeș, Marcel Grosu, Constantin Dimofte, Silviu Catargiu, Sergiu Dumitrescu, sculptura, pictura și grafica lui Vasile Onuț, grafica și pictura Paraschivei (Pașa) Smirnov sau pictografiile lui Aurel Manole.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati