Lărgirea şi modernizarea străzii Traian se lasă cu surpări şi avarieri de imobile

* Locatarii din zonă trăiesc cu frica în sân, iar comercianţii au început să-şi mute afacerile *

Fosta administraţie locală gălăţeană a început anul trecut să modernizeze şi să lărgească o stradă centrală, strada Traian, înspre Piaţa Mare. Lucrările au fost continuate de noua echipă de la Primărie, numai că, în ultima vreme, peste zece imobile din zonă plus câteva magazine au pereţii plini de crăpături, iar într-un gang deja s-a surpat pământul şi s-a creat o gaură de trei pe şapte metri.

În unele dintre casele afectate stau chiriaşi ai Primăriei care, iniţial, se bucuraseră că li se lărgeşte strada, dar acum stau cu frică. „Din vară a fost mai rău. Au venit cu buldozerele, compactau şi se zguduia casa de zici că era permanet cutremur. Am crăpături aşa mari în pereţi, că mai am un pic şi ajung la vecinul”, spune unul dintre locatari, chiriaş al Primăriei Galaţi.

Acum trei zile a apărut o gaură imensă într-un gang pietonal care asigură accesul către unele locuinţe.

Şi proprietarii caselor din zonă cred că deja nu mai are sens să îşi refacă locuinţele. Probabil se vor îndrepta prin instanţe împotriva Primăriei.

De suferit au şi afacerile din zonă, unele dintre acestea cunoscute de multă vreme în oraş. Unii patroni şi-au mutat deja afacerile, iar alte două magazine – unul care comercializa instrumente muzicale, iar altul încălţăminte – îşi caută alte spaţii. Proprietarii magazinelor se tem nu doar că îşi strică vadul, dar spun că va trebui sa dea în judecată Primăria pentru a-şi recupera pagubele create prin mutarea magazinelor şi plata chiriei pentru noile spaţii. Nu au de ales deoarece crăpăturile sunt atât de mari, încât vânzătorilor le e şi teamă să mai stea în magazin.

Primăria Galaţi a anunţat că va trimite în zonă echipe care să determine cauza surpărilor şi crăpării pereţilor imobilelor. Dacă plângerile localnicilor vor fi confirmate, Primăria trebuie să le găsească noi locuinţe chiriaşilor şi să despăgubească proprietarii ai căror imobile au fost afectate.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati