Liberalii brăileni susţin că asocierea în vederea dezvoltării staţiunii Lacu Sărat a eşuat din cauza unui conflict în sânul PSD

* Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, declară că PSD şi primarul de la Chiscani, sub presiunea centrului, au votat, dar şi-au anunțat aliaţii să nu voteze, să lipsească sau să se abțină *

Eșecul asocierii între comuna Chiscani, pe de o parte, și Consiliul Local Municipal Brăila și Consiliul Judeţean Brăila, de cealaltă parte, este cauzat doar de PSD. Cel puțin așa susține președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care s-a arătat de părere că în acest caz este vorba despre un conflict intern în sânul PSD și că încercarea social-democraților de a da vina pe liberali este deranjantă. Liderul PNL Brăila a precizat că partidul pe care îl reprezintă este pentru înființarea acestei asocieri și pentru dezvoltarea stațiunii, însă singurul motiv pentru care consilierii săi au votat împotrivă la cea mai recentă ședință a CL Chiscani a fost faptul că cele două amendamente pe care PNL le-a avut nu au trecut. Acesta a adăugat că au existat chiar amenințări din partea președintelui CJ Brăila, social-democratul Iulian Chiriac, prezent la ședință, în încercarea de a intimida consilierii.

“PNL susține această asociere, am votat în CLM pentru, în CJ la fel, iar la Chiscani, PSD are majoritatea. Sunt şapte partide politice reprezentate în CL Chiscani, din care PNL e singurul în opoziție. Cei de la PSD vor să arunce în spatele PNL răspunderea pentru respingerea proiectului. Noi sprijinim asocierea, dar nu se poate să trecem peste  opinia noastră. Chiriac a fost la ședința din CL Chiscani, au fost ceva amenințări acolo, domnul Gorgan, liderul consilierilor PNL Chiscani, a propus două amendamente care i-au fost respinse, ăsta e motivul pentru care nu am votat pentru. Dar PSD şi primarul de acolo au mers sub presiunea centrului, au votat, dar i-au anunțat pe ceilalți să nu voteze, să lipsească sau să se abțină. Din totalul de 15 consilieri, PNL a avut doar 3, al patrulea a decedat”, a explicat Alexandru Dănăilă.

La rândul său, Costică Gorgan, președintele PNL Chiscani, a ținut să precizeze că, deși a fost la ședință și i-a cerut lămuriri, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, nu numai că nu i-a dat un răspuns concret, ba, dimpotrivă, a lansat și o amenințare subtilă. “Domnul Chiriac a spus: «Dacă vroiam să vă luăm stațiunea, promovam o hotărâre de Guvern și vă luam și stațiunea, și Carrefour». Lasă de gândit că interesul dânșilor nu e numai pentru stațiune, ci și pentru alte obiective generatoare de taxe și impozite. În plus, în ședință, eu am cerut să se stipuleze clar în statutul asocierii că taxele sunt încasate de Chiscani, să fie și scris, nu doar pe vorbe. Apoi, Chiscani vine și cu bani, și cu bunuri în asociere și am întrebat: municipiul Brăila cu ce alte bunuri paricipă? Au fost mai multe întrebări la care domnul președinte nu mi-a dat un răspuns concret”, a precizat Gorgan.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati