Liberalii brăileni vor să fie desemnat operatorul unic de salubrizare în cel mai scurt timp

* Ei preferă această variantă în detrimentul modernizării SC ECO SA *

 Liberalii brăileni nu sunt de acord cu modernizarea societății de salubrizare a municipalității, în contextul în care, din punctul lor de vedere, autoritățile au dat greș total în managerierea sistemului de salubrizare din întreg județul. Liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a explicat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu sunt de acord cu propunerea primarului Marian Dragomir de a investi masiv în modernizarea SC ECO SA Brăila, la care municipalitatea este acționar majoritar, dacă există cele mai mari șanse ca peste trei-patru ani salubrizarea din întreg județul să fie atribuită unui operator unic, altul decât ECO, care nu are capacitatea să acopere întreg județul.

“Azi înțeleg că sunt contestații la procedura de desemnare a operatului unic de salubrizare și că va dura câțiva ani până să avem acest operator. Eu am văzut că s-a dat înapoi de la comisia de soluționare a contestațiilor pentru o greșeală făcută de CJ, iar primarul spune că mai durează câțiva ani, adică știe el precis că CJ va greși din nou și că de aceea va dura iar câțiva ani? Dacă asta e intenția, să ne spună și nouă. Dacă CLM va încerca să bage bani în ECO, care acum, din toate punctele de vedere e la nivelul anilor 80, că să băgam bani în ea să o aducem la standardul zilei de azi, ar însemna că noi am cheltui acum niște bani, iar într-un an, doi, când va fi selectat operatorul, ea nu va avea capacitatea de a acționa în întreg județul. Deci vom face o investiţie doar ca să mai creăm niște locuri de muncă la o societate unde unii angajați nu prestează la sediul societății, ci la sediul PSD”, a comentat Dănăilă.

Liberalul a precizat că președintele CJ ar trebui să suplimenteze eforturile pentru urgentarea procedurilor de demarare  a selecției operatorului unic de salubrizare şi astfel întreaga problemă ar fi rezolvată. Nici nu s-ar mai cheltui bani aiurea de la buget pentru modernizarea unei societăți care nu se va ocupa peste un timp de acest domeniu, şi nici municipiul sau localitățile din județ nu ar  fi sufocate de gunoaie.

957 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati