Liberalii le oferă ajutor juridic brăilenilor nedreptățiți de CUP Dunărea

* O asociaţie de proprietari poate lua decizia realizării de branşamente individuale cu jumătate plus unu din votul locatarilor prezenți la întrunire *

Liberalii le oferă ajutor juridic tuturor brăilenilor care se simt nedreptățiți în relația cu furnizorul de apă și canal din Brăila, CUP Dunărea. Așa cum a explicat astăzi președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, CUP Dunărea nu numai că nedreptățește pe cei bun platnici în încercarea de a-și recupera datoriile de la rău platnici, dar comite ilegalități. Acesta a dat ca exemplu cazul recent al unei asociaţii de proprietari din zona centrală a orașului, de pe Calea Călărași, unde din pricina a doi rău platnici, întreaga asociaţie a fost lăsată fără apă. CUP Dunărea a montat o cișmea în curtea blocului, de unde evident că au început și alții să care apă, inclusiv pentru a-și spăla mașinile, iar asociaţia respectivă este acum obligată să plătească și apa cosumată la cișmea.

“CUP Dunărea beneficiază de tot felul de facilități de la Primăria Brăila, dar ce face ea cu clienții este inadmisibil. Acum, acea asociaţie de proprietari este pusă în imposibilitatea de a mai regla vreodată conturile cu compania. Noi am aprobat un regulamnent tocmai pentru ca CUP Dunărea să aibă finanțare și să asigure serviciul acesta către toți locuitorii din municipiu. Contoarele de la cișmele nu pot cădea în sarcina asociaţiei de proprietari. Ele sunt pe domeniul public, nu fac legătura cu o proprietate privată care să fie contorizată. Oamenilor li s-a zis să plătească apa de la cișmea, ceea ce e ilegal. Soluția este ca CLM, care e acționar majoritar, să ia măsuri, iar primarul trebuie să stopeze abuzul celor de la CUP Dunărea”, a afirmat Dănăilă.

Întrebat de ce nu se marșează mai mult pe ideea contorizărilor individuale, care ar rezolva problema oamenilor de bună credință care se trezesc fără apa din pricina vecinilor, liberalii au explicat că acest lucru nu ar fi în avantajul CUP Dunărea, care nu ar mai avea cum să forțeze mâna celor conștiincioși, ca să acopere și datoriile rău platnicilor. Acesta a precizat însă că, potrivit legii, în orice asociaţie de proprietari se poate lua decizia branşărilor individuale cu jumătate plus unu din votul celor prezenți la întrunire, urmând ca cei care nu sunt de acord cu branşamentul individual să suporte singuri pierderile din rețea şi, dacă nu plătesc, să fie debranșați fără ca vecinii lor să fie afectați.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati