Galați | Licitație pentru 20 de autobuze noi

Primăria munițcipiului Galați va acțiziționa, 20 de noi autobuze hibrid de mare capacitate. Anunțul de lansare a fost deja lansat în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice cu valoarea totală estimată de 33.600.000 de lei.

„Este încă un pas important pe care îl facem pentru modernizarea transportului public în comun. Autobuzele hibrid de tip diesel/electric vor trebui să îndeplinească condiţii speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecţie ambientală, la nivelul normelor europene actuale și să asigure o fiabilitate ridicată. Am respins întotdeauna achiziția de mijloace de transport second-hand pentru că gălățenii trebuie să beneficieze de condiții moderne și de tot confortul în timpul călătoriilor cu autobuzul”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Noile autobuze trebuie să aibă între 11,5 m – 12,5 m lungime, cu trei uși, cu o capacitate de transport de minim 90 călători, cu posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, camere video, sistem GPS și instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă în dotare un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati