Lucrări dentare gratuite pentru persoanele fără venituri sau cu venituri mici şi pentru pensionari

* Intervenţiile stomatologice vor fi realizate de profesorii şi studenţii Facultăţii de Medicină de la Galaţi, iar costul lucrărilor şi al materialelor dentare va fi acoperit de Primărie *

dentist2Persoanele fără venituri sau cu venituri foarte mici şi pensionarii din Galaţi vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite, cel târziu începând cu luna iunie, în cadrul unei clinici dotate ultramodern, aflată pe strada Eroilor, în clădirea fostei Policlinici. Investiţia, de circa 1 milion de lei, îi aparţine Universităţii „Dunărea de Jos”. Contravaloarea serviciilor medicale, dar şi a consumabilelor şi a materialelor folosite la lucrările dentare va fi asigurată de către Primăria municipiului Galaţi, iar intervenţiile stomatologice vor fi realizate de medici stomatologi – profesori universitari ai Facultăţii de Medicină din Galaţi, secondaţi de studenţii din an terminal ai acestei facultăţi.

“Acest proiect îl am în cap de mai mult timp, nu am inventat eu roata, este o clinică pe care am văzut-o la Bucureşti, înfiinţată de Sorin Oprescu şi care mi-a plăcut, aşa că am spus că şi gălăţenii merită aşa ceva. Vreau să remarc buna colaborare dintre Universitate, cea care a dotat clinica, şi Primăria municipiului Galaţi, cea care va aloca de la bugetul local sumele necesare funcţionării acestei clinici, pentru că, se ştie, materialele dentare sunt foarte scumpe”, a declarat doctorul Aurel Nechita, profesor universitar la Facultatea de Medicină de la Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, de serviciile clinicii s-ar putea bucura circa 20.000 de persoane – acesta este numărul gălăţenilor care, potrivit datelor Primăriei, necesită asistenţă socială.

Mulţumit de colaborarea cu Universitatea pe acest proiect, primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că cele două părţi discută deja de un al doilea astfel de centru de servicii medicale gratuite. “Am început discuţiile pentru ca în termen de circa două luni să mai înfiinţăm un centru de permanenţă, în campusul universitar, care va funcţiona după modelul celui de aici – Universitatea pune la dispoziţie clădirea, iar actul medical şi plata pentru medici să fie realizată prin Primărie”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu la inaugurarea clinicii stomatologice.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati