Lucrările neterminate de la Spitalul Județean Brăila – mărul discordiei între liberali și conducerea CJ

* Preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, anunţă, totuşi că la începutul săptămânii viitoare va fi semnat procesul verbal de recepție finală la secția ATI *

Din nou contre în președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă și șeful județului, Iulian Chiriac, de această dată pe tema lucrărilor de la Spitalul Județean de Urgenţă Brăila. În cadrul unei conferințe de presă, liberalul a precizat că a vizitat recent noul corp de clădire care găzduiește secția de Pediatrie și Cardiologie, că a fost mulțumit de ce a văzut, dar că străpungerea care ar trebui să lege acest nou corp de clădirea veche a spitalului nu a fost încă făcut. Dănăilă a precizat că există totuși soluții tehnice prezentate de firma care a subcontractat lucrarea și care a efectuat-o propriu-zis și că, teoretic, nu ar fi probleme ca cele două corpuri să comunice. Dănăilă a adăugat că a solicitat să fie de față, săptămâna viitoare, la întâlnirea dintre CJ și avocații care se ocupă de procesul intentat de Consiliu firmei care a câștigat licitația, pentru a vedea care sunt pașii legali pentru preluarea clădirii. Liberalul s-a arătat de părere că, dacă problema lucrărilor de la spital nu se rezolvă cât mai repede la nivel executiv, atunci consilierii PNL vor veni cu propuneri în CJ, și nu crede că reprezentanții celorlalte partide vor avea ceva împotriva ideii de a se lua măsuri ca acel corp de clădire să intre în posesia spitalului și să fie folosit, pentru binele pacienților.

“Am fost într-o vizită de lucru la spital, să văd și eu clădirea și vă spun că trecerea dintr-un corp în altul nu e făcută. E un zid de beton de sus până jos. Secția respectivă arată mult mai bine decât spitalul în sine. E păcat că nu e folosită secția de acolo, e lăsată în paragină, aparatele au ieșit din garanție, deși erau noi atunci, și nu se știe ce se va întâmpla cu ele. Saloanele sunt  cu adevărat la standard de care ar trebui să beneficieze și cetățenii din Brăila. Pot fi discuții despre numărul de pături, capacitatea de funcționare. Dacă străpungerea nu e făcută, nu se poate pune numărul maxim de pături, dar chiar și așa, până se rezolvă problema, secția ar trebui să funcționeze. (…) După ședința de săptămâna viitoare vom anunța care sunt pașii, astfel încât să nu mai existe discuții. Dacă nu vom reuși să rezolvăm la nivel executiv, vom merge în CJ și cred că toți consilierii vor fi de acord cu demararea unor proceduri pentru lucrările de acolo. Strategia de sănătate a județului nu vizează un partid sau altul, ci pe toți cetățenii, deci aici trebuie să discutăm doar administrativ. Clădirea trebuie să fie funcțională cel târziu în primăvara anului viitor”, a comentat Dănăilă.

În replică, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a precizat că, probabil, Dănăilă nu a fost unde trebuie în spital, în căutarea străpungerii, pentru că ea este făcută, doar că este între secția ATI și corpul vechi al spitalului, nu între cea de Cardiologie – Pediatrie și spital. “Domnul Dănăilă cred că n-a fost unde trebuie. El a fost la secția de Cardiologie și Pediatrie. Străpungerea trebuia făcută la ATI. Vorbește de lucruri total diferite. Sper să se fi spălat pe ochi în dimineața asta, în momentul în care a făcut afirmațiile respective. Eu vă spun că străpungerea este făcută, este accesul între ATI și spital, circuitele sunt funcţionale”, a replicat Chiriac. Acesta a adăugat că la începutul săptămânii viitoare va fi semnat procesul verbal de recepție finală la secția ATI.

Chiriac se declară destul de rezervat în ce privește soluțiile privind preluarea corpului de clădire nou în starea în care este acum, dar că a luat în calcul solicitarea liberalilor, tocmai pentru a rezolva problemă lucrărilor blocate de la spital.

3965 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati