Ludovic Orban, la Brăila: PNL administrează, prin primarii săi, 35% din populația României și nu vom accepta ca acești cetăţeni să fie discriminați

* Orban pledează pentru o distribuţie transparentă şi echitabilă a banilor către comunităţile locale *

Întâlnirea de miercuri cu liberalii brăileni a avut loc în contextul în care Ludovic Orban și-a anunțat intenția de a candida la președinția partidului, motiv pentru care a decis să aibă discuții deschise cu membrii tuturor filialelor din țară. Așa cum a declarat, acesta dorește să afle direct din teritoriu care este situația în partid, considerând că strategia aplicată până acum de foștii lideri, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, de “a lua decizii la centru, în spatele ușilor închise, fără să se consulte cu teritoriul”, a făcut mari deservicii partidului. În plus, liberalul a precizat că, dacă va câștiga alegerile interne, primul lucru pe care îl va face va fi să conteste toate deciziile luate de ministrul Dezvoltării, legate de alocarea fondurilor către comunitățile locale, dacă se va dovedi că acestea se îndreaptă doar către PSD-iști și aliații lor.

“După ce voi câștiga președinția PNL, am luat hotărârea de a ataca toate ordinele emise de ministrul Sevil Shhaideh privitoare la alocarea banilor către comunităţile locale, dacă nu se respectă câteva principii simple: alocarea să fie transparentă, să se facă în baza unor criterii obiective, să se facă respectând proporția politică în ceea ce privește comunităţile locale. PNL are 1.100 de primari, care reprezintă o treime dintre primarii din România. Deci administrează, prin intermediul primarilor săi, aproape 35% din populația României și nu vom accepta ca acești cetăţeni să fie discriminați”, a declarat Ludovic Orban.

Legat de filiala brăileană, liberalul a subliniat faptul că, din punctul său de vedere, aici centrul a greșit când a trimis un interimar de genul lui Marian Petrache care să conducă filiala, în contextul în care s-a văzut că, în fapt, acesta nici nu prea a fost prezent la Brăila, deci nici vorbă de reorganizat filiala. “Ar fi trebuit să pună interimar pe cineva din Brăila, care să cunoască bine organizația și să știe ce are de făcut. Petrache cred că a venit doar o dată la Brăila (…). Ca să își revină, PNL Brăila trebuie în primul rând să iasă cu oameni care au ce spune, carismatici, omul sfințește locul, știți… să aibă mesaje serioase, mai ușor de înțeles, care să ajungă la nivelul fiecărui cetățean, să reprezinte publicul nostru, publicul civilizat, educat, oameni care trăiesc pe propriile picioare, să reprezinte cu adevărat forțele dinamice care înseamnă PNL”, a adăugat Ludovic Orban.

 În cazul vizitei de la Brăila, Orban a participat, alături de președintele interimar al filialei județene, deputatul Vasile Varga, candidatul PNL la șefia organizației județene, Alexandru Dănăilă, și deputatul Antoaneta Ioniţă, la o ședință de Birou Politic Județean.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati