Managerul Spitalului Judeţean Brăila, în plenul CJ: Fără analfabeți angajaţi în spital!

* El le-a atras atenția consilierilor judeţeni că, dacă preferă să fie angajaţi în spital “analfabeți” sau “fete care încă nu știu să scrie corect românește”, atunci să nu se mire de calitatea actului medical *

Spitalul Județean de Urgență Brăila a stârnit din nou discuții în plenul Consiliului Judeţean Brăila, de data aceasta în cadrul ședinței ordinare de miercuri. În timpul întrunirii, consilierul judeţean PNL Dănuț Lungu a dorit să știe dacă este adevărat că, printre criteriile de angajare la spital, pentru un post de asistent, de exemplu, se numără și experiența în domeniu, fapt care lui i se pare discriminatoriu. “Am auzit, nu știu dacă e adevărat, că unul dintre criterii pentru angajare ar fi experiență în domeniu, ceea ce nu mi se pare normal pentru cei ieșiți de pe băncile școlii. Ei de unde să facă experiență?”, a comentat liberalul.

Replica managerului spitalului, dr. Mihai Iugulescu, nu s-a lăsat aşteptată. “Trebuie să ne hotărâm ce dorim. Dacă ne dorim să meargă spitalul și să avem eficienţă, mai ales pe secții ca UPU, de exemplu, atunci sunt de dorit persoane cu experiență în domeniu. Dacă angajăm toți analfabeții și toate fetele cu școala sanitară sau facultatea de asistente care încă nu știu să scrie corect românește, atunci vom aștepta cu orele și vom avea la spital ce avem și acum”, a punctat Iugulescu.

chiriacLa rândul său, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, s-a arătat de părere că trebuie găsit un echilibru în această chestiune, pentru eficientizarea spitalului. “Vă dau dreptate tututor. Trebuie să ne aplecăm pe partea de resurse umane, să recrutăm personal bine pregătit la nivel de infirmiere și asistente, dar nu neapărat să nu dăm dreptul și debutanților să își facă o carieră în sănătate. Trebuie să rezolvăm și problema cadrelor superioare. Vom avea o analiză completă peste tot, pe toate secțiile, să vedem eficienţa. O să facem împreună cu colegii consilierii din CA foarte multă apăsare pe partea resurselor umane, trebuie să reorganizăm acest spital ca să funcționeze în mod corespunzător, în interesul tuturor”, a afirmat Iulian Chiriac.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati