Mandatele de consilier județean și local câştigate de Marius Stan au fost invalidate

* Până şi adversarul lui Marius Stan în alegeri, liberalul Nicuşor Ciumacenco, a spus despre votul negativ al Consiliilor că este “o greșeală pentru democrația orașului” *

Fostul primar al municipiului Galaţi, progresistul Marius Stan, a fost repudiat şi din Consiliul Judeţean, şi din Consiliul Local, unde fusese ales consilier pe listele UNPR. Mandatele sale au fost invalidate atât la şedinţa de constituire a CJ, cât şi la şedinţa de constituire a CL, desfăşurate luni. La CJ, din totalul celor 34 de consilieri prezenți, doar 11 consilieri au votat “pentru” validarea mandatului de consilier județean al lui Marius Stan, în timp ce 23 s-au abținut. La CL, dintre cei 25 de consilieri locali aleşi (din totalul de 27 de mandate, un loc a rămas liber după decesul liberalului Doruleț Resmeriță și un al loc a devenit liber prin excluderea din ALDE a lui Florin Râclea), tot 11 consilieri au votat “pentru” validarea mandatului de consilier local al lui Marius Stan, iar ceilalți 14 s-au abținut.

Şi la CJ, şi la CL, printre consilierii care s-au abținut de la validarea mandatului lui Marius Stan s-au aflat și consilieri UNPR, colegi de partid cu acesta! În urma votului, fostul primar le-a adus critici acestora din urmă, ţintindu-l în special pe Roman Apostol Picu până acum director la Cantina de Ajutor Social. “Celor pe care i-am avut alături, cât am fost primar, le mulțumesc din suflet. Nu pot să nu fiu malițios și să nu le mulțumesc cu ghilimelele de rigoare și celor care s-au făcut că sunt alături de mine, cărora, fără serviciu la un moment dat, Stan le-a întins o mână și [care], pentru ciolan cu fasole la Cantina Socială, l-au trădat, dar soarta trădătorilor e la coada istoriei. Le doresc succes tuturor și mai ales primarului și sper să mă invite la inaugurarea proiectelor pe care le las în derulare, de la unda verde, la tiketing, la străzile Tecuci, Anghel Saligny, noul sediu al Primăriei sau cartierul de locuințe sociale”, a afirmat Mariu Stan.

“Domnul Stan a fost malițios, îl înțeleg că e supărat că a pierdut alegerile, este în perioada de negare, caută vinovați și, dacă e mulțumit că a găsit un vinovat, asta e… Dar vă spun sincer că am muncit pentru campania domnului Stan cu seriozitate și cinste și, dacă el a considerat că trebuie să găsească un țap ispășitor, îi dau Cezarului ce e al Cezarului și îl las în pace, nu intru în joaca dumnealui, nu intru în polemică, nu merită după ultimele declarații făcute”, a replicat, ulterior, Roman Apostol Picu.

Revenind la invalidarea mandatelor de consilier ale lui Marius Stan, în nici unul din cazuri – nici la CJ și nici la CL – consilierii care s-au abținut de la vot nu au oferit explicații oficiale. Neoficial, fostul președinte al CJ Galați, Nicoale Bacalbașa, a spus că, la CJ, mandatul lui Marius Stan a fost invalidat pentru că acesta a absentat de la ședință. În schimb, la ședința CL, unde Marius Stan a fost prezent în sală, mandatul său a fost invalidat fără o explicație clară.
„În republica Galaţi se pare că e posibil orice. Nu vedeţi că ne-am întors în anii ‘90, aşa? V-am spus – este PSD peste tot, roşu aprins în tot judeţul. Este un lucru care dăunează grav democraţiei, dar probabil că gălăţenii vor înţelege acest lucru mai târziu decât e cazul, prea târziu. E păcat. E păcat că nu au venit la vot, că nu au venit să amendeze comportamentul pe care îl vedeţi şi dvs., de proprietari, stăpâni ai oraşului. Probabil vor încerca mai departe să ne facă şi nouă mizerii, pe ei să se scape, să se cureţe de alte mizerii pe care le-am semnalat şi pe care nu le voi lăsa asa, vor avea de dat socoteală. Evident că este ilegal ce au făcut şi nu că ţin cu orice preţ să fiu consilier, ci pentru că vorbim de democraţie”, a mai afirmat Marius Stan. Acesta a adăugat că va ataca în contencios administrativ ambele hotărâri ale celor două consilii, dar și că va face plângeri penale împotriva celor două Consilii, precum şi împotriva fiecărui consilier care s-a abţinut la vot, pentru abuz în serviciu.

Până şi adversarul lui Marius Stan în alegeri, liberalul Nicuşor Ciumacenco, a criticat votul negativ al Consiliilor. “Nu cred că este corect ce s-a întâmplat, mai ales că toți cei care au obținut un mandat de consilier au fost votaţi de gălățeni, fie că nouă ne place sau nu acest lucru. Consider că este o greșeală pentru democrația orașului”, a spus consilierul local PNL, Nicușor Ciumacenco.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati