Mara Mareş, TNL: Suntem dispuși să ne recunoaștem minusurile și să le remediem

* Mareş s-a referit la clipul filmat de o televiziune la Congresul TNL, care arată tineri liberali ce nu cunosc noţiuni simple legate de liberalism *

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal, Mara Mareş, şi vicepreședintele TNL pentru Regiunea Sud-Est, Alexandru Șerban, au vorbit, în ediţia din 1 noiembrie a emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, despre clipul prezentat de o televiziune, în care câțiva tineri liberali nu au știut să răspundă la întrebări simple legate de liberalism, diferența dintre dreapta și stânga politică etc.

“Congresul TNL a fost format din 1.200 de membri. Este foarte important să menționăm că acel clip nu este reprezentativ pentru Tineretul Național Liberal. Este un montaj realizat de către o televiziune cu intenția clară de a ne denigra. Acele declarații nefericite nu trebuie să ducă la o generalizare colectivă. Reaua-voință a clipului este evidentă, însă asta nu înseamnă că nu ne cunoaștem minusurile. Tinerii României au nevoie de educație politică încă din liceu. Vom susține introducerea educației politice încă din clasa a XI-a pentru ca orice cetățean să știe ce înseamnă stânga și dreapta politică, ce înseamnă instituțiile statului, instituțiile europene șamd. Revenind la acel clip, chiar dacă nu este reprezentativ pentru TNL, faptul că a semnalat niște probleme, noi suntem dispuși să le recunoaștem și să le remediem”, a declarat preşedintele TNL, Mara Mareş.

Şi vicepreşedintele Alexandru Şerban a comentat subiectul, anunţând că TNL va relua în curând organizarea de cafenele liberale, lunar, în fiecare judeţ. “Vreau să anunț începerea așa-numitelor ‘cafenele liberale’, evenimente care aveau loc în fiecare județ, în urmă cu câțiva ani. Acolo se discută despre liberalism, despre ideile tinerilor liberali, despre ideologie, doctrină, despre istoria PNL și istoria României. Aceste cafenele liberale vor fi reluate începând cu luna decembrie, vor avea o frecvență lunară și sperăm că, pe lângă tinerii liberali, vom aduce cât mai mulți tineri gălăţeni”, a afirmat Alexandru Şerban.

Alexandru Serban TNL

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati