Maşina viitorului, care merge cu aer comprimat, printre invenţiile prezentate la UGAL INVENT 2017

* Anul acesta, 137 de invenţii au fost expuse la salonul de inventică de la Galaţi *

Maşina viitorului ar putea face din România campioană în viitor, asta dacă se va produce la noi în țară. Asta crede Adrian Roșca, bârlădeanul care a inventat şi brevetat un sistem de propulsie pe bază de aer comprimat, inspirat din felul de deplasare al ghepardului. Inventatorul, electrician de meserie, a adus un prototip la Salonul de Inventică UGAL INVENT, care a avut loc în ultimele două zile la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Un fost student al universităţii gălăţene propune un sistem 100% fabricat în România, un sistem touch screen ce are capacitate mare de înmagazinare şi un inovator sistem de răcire. Acest sistem poate înmagazina cunoştinţe din mai multe domenii şi ar putea fi folosit şi în şcoli pentru a înlocui, de ce nu, disecţiile pe broaşte.

La capitolul invenţii trăznite se înscrie un tecucean de 69 de ani, care a inventat bicicleta cu cinci locuri, ca alternativă la taxi. Nu crede însă că românii ar prefera-o vreodată… sunt prea fuduli.

De la an la an, sunt din ce în ce mai multe invenţii, anul acesta au fost 137. “Sunt deosebit de interesante invențiile, manifestarea îşi propune să înregistreze o legătură între inventatori şi oameni care ar aplica invenţiile lor, investitori, dar și elevi și studenți care au ce învăța și văd astfel cât este românul de inventiv”, a spus prof. dr. Cătălin Fetecău, de la Universitatea “Dunărea de Jos”.

Salonul  de inventică de la Galaţi și-a închis porțile vineri.

inventii 2

Catalin Fetecau

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati