Măsuri sporite de securitate în preajma Paştelui: 1.200 de poliţişti şi 120 de jandarmi pe străzi

* Oamenii legii intensifică patrulările în pieţe, târguri şi oboare, în zonele aglomerate, la biserici şi mănăstiri, dar şi în trafic şi în locurile de agrement *

Peste 1.220 de poliţişti şi 120 de jandarmi vor fi în stradă în perioada sărbătorilor pascale, în judeţul Galaţi, pentru a preveni producerea incidentelor de orice fel. “În perioada premergătoare, cât şi în timpul Sfintelor Sărbători Pascale,  peste 1.220 de poliţişti gălăţeni vor fi angrenaţi, alături de celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, în acţiuni ce au drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică. Zilnic vor acţiona peste 305 poliţişti din structurile operative ale I.P.J. Galaţi, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care vor intensifica acţiunile în zonele aglomerate, pentru prevenirea şi combaterea furturilor şi a infracţiunilor cu violenţă, precum şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere. Pentru prevenirea manifestărilor antisociale, o atenţie deosebită va fi acordată locurilor cu mare afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive, zonelor de agreement. Poliţiştii rutieri vor acţiona pe traseele de acces către zonele aglomerate pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie – viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, imprudenţa pietonală, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice”, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

jandarmiŞi jandarmii vor fi în patrulare, sprijiniţi de colegi din judeţul Bacău. “În baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, peste 80 de jandarmi gălăţeni, sprijiniți de 40 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, vor asigura la nivelul judeţului Galaţi ordinea şi siguranţa publică cu ocazia Sărbătorilor de Paşti, constituiţi în echipe mobile auto, patrule de jandarmi, cât şi echipe operative de combatere a faptelor antisociale. Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, efectivele Jandarmeriei se vor regăsi pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces spre acestea, în următoarele locații: în municipiul Galați, la Catedrala Arhiepiscopală; în municipiul Tecuci, la Catedrală, și în alte patru locașuri de cult; Mănăstirile Gologanu, Tudor Vladimirescu și Buciumeni”, a declarat sublocotenent Cătălin Bădin, de la IJJ Galaţi.

2324 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati