Memorabilia FC Oţelul Galaţi, expusă acasă înainte de a fi vândută la licitaţie

* Palmaresul, marca şi alte obiecte încărcate de istorie vor fi scoase la licitaţie joia viitoare *

otelul1Până duminică, inclusiv, la Hotel Galați poate fi vizitată o expoziție inedită cuprinzând o parte din simbolurile gloriei de altădată a echipei de fotbal Oțelul, piese pe care Casa de Licitaţii Artmark le scoate la o licitație publică, o premieră națională și totodată, europeană.

Conform unei decizii a Adunării creditorilor F.C. Oţelul, Casa de Licitaţii Artmark pune în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului gălățean. La licitația programată pentru 23 februarie vor fi scoase la vânzare 87 de piese, cel mai scump pachet fiind palmaresul FC Oţelul cuprinzând nu mai puţin de 80 de trofee, inclusiv Supercupa României 2011 şi Cupa Campionatul Naţional Liga I 2010-2011 – preţ de pornire 9.000 de euro.

otelul2Sunt însă şi alte obiecte scoase la licitaţie: tricouri purtate de jucători (Daniel Popescu, Liviu Băjenaru, Sergiu Costin sau Cornel Râpă) în meciurile din Champions League – preţuri de pornire, minimum 50 de euro, 200 de piese de echipament sportiv, gen geantă sport conținând 8 echipamente formate din șort și tricou de joc, purtate în Liga I 2010 de Gabriel Giurgiu, Cornel Râpă, Cristian Sîrghi, Skubic, Gabriel Paraschiv, Silviu Ilie, Adrian Sălăgean și Cătălin Iorga – preţ 175 euro, Istoria F.C. Oțelul Galați în imagini, colecția oficială de fotografii și afișe a clubului, 106 piese, (loturile componente detaliate pe www.artmark.ro) – preţ 3.500 de euro şi chiar şi caricaturile a zece personalităţi sportive – preţ 1.000 de euro, ori fulare pentru suporteri, fanioane etc.

Achiziția obiectelor scoase la vânzare se poate face prin patru moduri: personal, la licitaţiile Artmark,  prin telefon, completând un formular de participare prin telefon, printr-o ofertă scrisă, formularul de participare fiind pe www.artmark.ro, sau prin ofertă online, plasată pe site-ul Artmark.

“În total, licitația are 87 de piese scoase la vânzare, unele piese cumulează, la rândul lor, mai multe, iar majoritatea lor are ca preț de pornire sub 100 euro. Vedetele licitației, Palameresul și Marca, pleacă de la 9.000 de euro împreună. Noi am fost solicitați de lichidatorul Clubului Oțelul, aflat în faliment, să ajutăm la punerea în valoare ale unor obiecte care nu se supun regulilor insolvenței obișnuite și nu pot fi evaluate și, nevânzându-se până acum, nu există o practică a evaluării și valorificării acestor obiecte. Noi, fiind o casă de licitații dezvoltată pe piața de artă și atingând și sectorul obiectelor cu valoare memorialistică, am fost contactați încercând să facem ce știm mai bine, să punem în valoare piese pe care un club de fotbal sau colecționar ar trebuie să le aibă, astfel încât istoria de peste 50 de ani a unui club de fotbal să nu moară”, a spus Cristian Gavrilă, șef Divizie Evaluare a Artmark.

“Este o licitație în premieră națională și, din câte știm noi, și o premieră europeană. Este un evenimnet care are o încărcătură emoțională, căci am remarcat din partea celor interesați de acest evenimnet, emoții amestecate, nostalgie, amintiri și, din păcate, multă nemulțumire. Noi înșine avem regretul că se întâmplă așa ceva cu o echipă de top care a ajuns în această situație. Ce putem face este să oferim un sprijin… E adevărat, nu este foarte simplu să digeri un astfel de eveniment, dar dacă licitația va avea succes și dacă echipa locală Suporter Club poate prelua marca echipei, iată șansa de a se renaște un simbol”, a spus și Valeriu Sângeorzan director de Marketing, Comunicare și PR al Artmark.

5259 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati